Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2017 március 25, 4 179 Megtekintés
5 tipp a lapos hasért

Ugyan a nyári strandszezon még odébb van, de a ruhák bizony a hálószobában is rendszerint lekerülnek. Korántsem mindegy tehát, hogy miként érezzük magunkat bőrünkben, és mennyire vagyunk elégedettek megjelenésünkkel. A testsúly alakulása azonnal megmutatkozik a hasi területeken, melyre a legtöbb nő igen kényes. Jöjjön most 5 tipp a lapos hasért, melyek olyan hétköznapi területeket ölelnek fel, amikre mindenképpen megéri figyelni!

Finomított szénhidrátok

Ha laposabb hasra vágyunk, akkor a konyhából a finomított szénhidrátokat feltétlenül száműzni kell. A reggeli szendvicsek helyett érdemes előnyben részesíteni a zabkását, melyet feldobhatunk magvakkal, gyümölcsökkel, vagy kevés kakaóporral is. A tésztás, burgonyás köretek helyett megéri kipróbálni a kölest, a hajdinát, a bulgurt, vagy a napjainkban ismét reneszánszát élő hántolt árpát.

2.       Folyadékbevitel

Tudta, hogy a felnőtt emberi szervezet körülbelül 70-75 százaléka vízből van? Nem véletlen tehát, hogy rendszeresen felhívják figyelmünket a nagy mennyiségű folyadékbevitelre. Az 5 tipp a lapos hasért kizárólag akkor működőképes, ha közben húsz testsúly-kilogrammonként egy liter folyadékot megiszunk. Ez lehet tiszta ásványvíz, citromos víz, de a frissen facsart levek és a gyógyteák is hasznosnak bizonyulnak.

3.       Rendszeres testmozgás

Rendszeres, komfortzónán túli edzés nélkül nem vezet eredményre az 5 tipp a lapos hasért. Sokan nem tudják, de a súlyzós edzésekkel a test egészének testzsír-százaléka csökkenthető, így a hasi felesleg is leadható. Beiktathatunk heti néhány futást is, de a csak kardio edzés nem ajánlott. Az erősítő mozgásformák viszont igazán hasznosak lehetnek.

4.       Könnyű vacsorák

Sokan követik azt a módszert, hogy este hat után már nem esznek. Ez több szempontból is hasztalannak bizonyul, éppen ezért ne maradjon el a vacsora. Persze fontos, hogy körültekintően válasszuk meg az ekkor elfogyasztott alapanyagokat. A saláták, a hal-vagy a csirkehús biztosan nem terhelik meg a gyomrot, mégis biztosítják az éjszakára szükséges tápanyagmennyiséget.

5.       Rostokban gazdag táplálkozás

 

A zöldségek nélkülözhetetlenek a fogyás és az egészség megőrzésének szempontjából. Előnyeik azonban nem merülnek ki ennyiben, ugyanis a lapos has érdekében is sokat tehetünk segítségükkel. A saláták, a párolt zöldségek mellett a zabpehely is a mindennapi étkezés részét kell, hogy képezzék. A kívánt forma elérése nem lehetetlen, ám mindenképpen időt kell szánni arra, hogy a szervezetben beinduljanak a változások. Ne várjon az életmódváltással májusig, kezdje inkább azonnal!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?