Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2014 április 30, 3 565 Megtekintés
A betegségek lelki okai

Napjainkban egyre többen fordulnak a természetes gyógymódok felé, és választják a homeopátiában, vagy például a lelki egyensúly megteremtésében rejlő lehetőségeket ahelyett, hogy gyógyszerekkel tömnék magukat. Az okok egyértelműek, hiszen tény, hogy a gyógyszeres kezelés sok esetben csak a tüneteket múlasztja el, de az alapbetegség gyakran megmarad, és visszatérő gondokat okoz.

Az is egyértelművé vált mára, hogy a betegségek lelki okai a gyermekkorban, vagy a bennünket ért hatásokban keresendőek. Mivel a test komplex egészként működik, így lehetetlen elválasztani egymástól a pszichét, és az egyes szervrendszereket. Mindkettő nyilvánvaló hatással van a másikra, és egészséges test nem létezhet a lélek harmóniája nélkül, de ugyanúgy a beteg lélek képes fizikai tüneteket is produkálni.

Sokan jelennek meg a háziorvosi rendeléseken olyan panaszokkal, melyek pontos kivizsgálása időt vesz igénybe. Gondoljon csak egy egyszerű fejfájásra, vagy a visszatérő mandulagyulladásra! A betegségek lelki okai gyakran egyértelmű választ adnak azokra a kérdésekre, melyekre az orvostudomány a negatív leleteket látva nem találja a szervi magyarázatot.

A stressz, a feszültség, az átélt traumák leggyakrabban depresszió, pánikbetegség, vagy szorongásos panaszok formájában jelennek meg, melyek migrénnel, szédüléssel, gyomorbetegségekkel és magas vérnyomással társulnak. Mielőtt élete részévé válnak a gyógyszerek, és azokat talán feleslegesen kezdi szedni, tudjon meg többet arról, hogy a betegségek lelki okai egészen pontosan mik is! A pszichés egyensúly megteremtése sok esetben megoldást jelenthet.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?