Több mint 20 éves internetes portál
Utazás — 2013 október 05, 2 571 Megtekintés
A Dunakanyar és Esztergom történelmi nevezetességei

Hazánk egyik legszebb tája a  Dunakanyar, mely több látnivalóval, páratlan természeti értékekkel várja a kirándulni vágyókat. Nehéz lenne felsorolni mindazokat a programokat, melyek nem maradhatnak el a területet felkeresve, mégi igyekszünk most összegyűjteni a Dunakanyar történelmi nevezetességei közül azokat, amelyek mindenképpen érdemesek arra, hogy hosszabb-rövidebb időt szánjon rájuk.

A Visegrádi kirándulás a Salamon toronynál kezdődhet, mely az alsó vár lakótornyaként szolgált. A IV.Béla által építtetett Fellegvár több magyar uralkodó is bővített, de itt őrizték sokáig a koronát is. A Királyi palota valódi luxust kínált a kor uralkodójának, hiszen hideg-melegvizes medencék várták saját gőzfürdőjében.

Márianosztra nem csak büntetésvégrehajtási intézetéről híres, hanem templomi kegyképéről is, mely kapcsán híres búcsújáróhellyé vált. A Dunakanyar történelmi nevezetességei közül Esztergom látnivalói azért is bírnak kiemelt jelentőséggel, mert ezek egyúttal vallási jellegű építmények is. A reneszánsz építészet kiemelt alkotása a Bakócz kápolna, melyet szétszedve, majd 1600 részből újraépítve őriztek meg az utókor számára. A város Székesegyháza mellett a festői szépségű Duna part is mindenképpen szót érdemel. Ha fürdőzéshez van kedve akkor több élményfürdő közül válogathat, ahol Széchényi kártyát is elfogadnak fizetőeszközként.

A Dunakanyar történelmi nevezetességei közül a szentendrei Szabadtéri Múzeum hozza közelebb a mai kor emberéhez azt az életmódot, korabeli építészetet, mely a területre jellemző volt a múltban. Válassza hazánk e régióját akár egy hétvégi kirándulás, akár hosszabb tartózkodás alkalmával, és garantáltan nem fog csalódni az idegenforgalmi kínálatban!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?