Több mint 20 éves internetes portál
Szépség — 2014 április 13, 3 305 Megtekintés
A fűző története

A női ruhadarabok közül a legtöbb előítélet talán a fűzővel kapcsolatban él, hiszen a fűző története nem egyszer tartalmaz utalásokat arra, hogy az egykoron a mindennapokban használt, merevítőkkel ellátott darab olyan szoros volt, hogy nem egy hölgy halálát okozta. A tények azonban egészen más irányba terelnek, hiszen ahogyan Valerie Steel is ír könyvében, a fűzőt nem azért viselték a nők, mert ezt bárki rájuk kényszerítette volna, hanem önszántukból választották azt a vonzó külső érdekében. 

Érdekesség, hogy nem csak a gyengébbik nem ruhatárában volt megtalálható az egykoron halcsontokkal készült darab, hanem a férfiak is hordták – elsősorban az egyenes tartás, és nem titkoltan a hasi felesleg láthatatlanná tételének érdekében.

Miként a fűző története elárulja, egykoron minden alkalomra külön-külön készültek fűzők, így lovagláshoz, terhességhez, utazáshoz, bálokra, fehérneműként, de a mindennapi használathoz is megvoltak azok a darabok, melyeket előnyben részesítettek a nők.

Napjainkra sem ért véget azonban a fűző története, hiszen a nőies vonalak és a csípő kihangsúlyozásának érdekében akár ruha fölött is viselhetjük a kissé talán extrémnek bizonyuló ruhadarabot. A csábításra hangsúlyt fektető hölgyek gardróbjában pedig biztosan helyet kapnak azok a csodaszép darabok, amelyek kétségtelenül vonzóan hatnak az erősebbik nemre. A szín-, formaválaszték igen széles, s akár a világhálón keresztül is megrendelheti azokat a darabokat, melyek minden bizonnyal kedvenceivé válnak majd.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?