Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2014 szeptember 03, 3 138 Megtekintés
A magas koleszterinszint csökkentése

Fontosnak tartja egészségi állapotát, és szeretne tenni annak érdekében, hogy megelőzze az olyan komoly problémákat, mint a magas vérnyomás, az infarktus, vagy az agyvérzés? Sajnos vezető halálozási oknak számítanak a statisztikák szerint is a szív-, és érrendszeri megbetegedések, ezért nagyon nem mindegy, hogy odafigyel-e arra, miként lehetséges a kiváltó okok között szereplő magas koleszterinszint csökkentése.

Ami elsőként eszünkbe jut a témával kapcsolatban, az az életmódváltás. Bár kétségtelen, hogy gyógyszeres kezeléssel is korrigálhatóak az értékek, de tartós eredmények kizárólag attól várhatóak, ha odafigyel az étkezésre, és a rendszeres testmozgás is mindennapjai részét képezi. A magas koleszterinszint csökkentése már viszonylag rövid időn belül is megvalósítható, ha komolyan veszi a változni akarást, és tesz is céljai érdekében.

A cukrot, a transzzsírokat tartalmazó élelmiszereket, a finomított szénhidrátokat már most jobb, ha eltávolítja a konyhából. Helyettük zöldségeket, gyümölcsöket pakoljon a hűtőbe, és ne feledkezzen meg a napi akár 3-4 liter folyadék fogyasztásáról sem. Az esszenciális zsírsavakban gazdag halételek szintén remek választásnak bizonyulnak. 

A magas koleszterinszint csökkentése a rendszeres testmozgással is elérhető, hiszen a felesleges kilók leadása nagymértékben hozzájárul az egészségi állapot javulásához. Felejtse el a dohányzást, és az esti koktélozgatások számát is szorítsa vissza, ezzel sokat téve hosszú távú egészsége érdekében. Ne feledje, változtatni sohasem késő, kezdje az életmódváltást ma!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?