Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 december 11, 2 119 Megtekintés
A megfázás gyógyítása házilag

Megérkezett az első hó, és lassan a hőmérő higanyszála is mínuszokat mutat majd. A közlekedés nehezebbé válása mellett az influenzás, megfázásos időszak is kezdetét veszi. Ugye Önnek sem a legkedveltebb elfoglaltsága a zsúfolt háziorvosi rendelők előtti várakozás? Arról nem is beszélve, hogy az antibiotikumok egy sor olyan mellékhatással rendelkeznek, melyek megbetegedést okozhatnak amellett, hogy a náthától megszabadulunk. Kerülje el az emésztőszervi problémákat, hiszen a megfázás gyógyítása házilag is lehetséges!

Amikor ledöntött a láz a lábunkról, és sajog minden porcikánk, már kár a megelőzésről beszélni, de tény, hogy immunrendszerünk erősítése a megfelelő táplálkozással, mozgással, étrend-kiegészítőkkel nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy elkerüljenek a betegségek.

Vannak olyan ősrégi, már nagyanyáink által is alkalmazott praktikák, melyekkel a megfázás gyógyítása házilag is kivitelezhető. Ha nincs ereje lázcsillapítóért rohanni, a hideg vizes borogatás is eredményes lehet. Felejtse el, hogy lehelete nem lesz épp a legjobb, és egyen minél több vöröshagymát és fokhagymát! Erős vírusirtó hatásukat kombinálja a már jól bevált mézes-citromos teával, de fogyaszthatja ezeket tea nélkül, mézes facsart citromlé formájában is.

A drogériák polcai zsúfolásig tele azokkal a gyógynövényekkel, melyekből főzetet készítve még inkább előmozdítható a megfázás gyógyítása házilag. Az ágynyugalom, a nagy mennyiségű folyadékbevitel és a mókuskerékből néhány napra való kiszállás minden bizonnyal meghozza majd a várt gyógyulást.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?