Több mint 20 éves internetes portál
Utazás — 2012 július 13, 2 477 Megtekintés
A misztikus Egyiptom

Gyermekkorunkban sokunk álmai között szerepelt, hogy egyszer majd ellátogathatunk a fáraók földjére, és az ókori piramisokat megcsodálhatjuk. Mára a kedvező árú repülőjegyeknek köszönhetően akár néhány óra alatt elérhetjük Egyiptom városait, hogy az ókori kultúra és művészet műremekei előtt tegyük tiszteletünket.

A Nílus mentén sorakozó sírhelyek, építmények és piramisok közül talán a legismertebbek a gízai piramisok és a Szfinx. A Kairótól nem messze elhelyezkedő égbenyúló síremlékek az Egyiptomba látogatók első számú célpontjának minősülnek. Akár busszal, taxival, vagy a kalandvágyóbbak számára teveháton is megközelíthetőek a piramisok, melyek lábánál állva minden utazó érzi, hogy az ókorban milyen fejlett tudással rendelkezett ez a nép.

A Királyok Völgyének síremlékei mellett mindenképpen érdemes felkeresni a filmekből már jól ismert karnaki templomot, vagy Abu Szimbel núbiai templomát, mely lenyűgöző a húsz méter magas sziklába vájt szobraival. Luxor Egyiptom azon városa, amely a lehető legtöbb emléket megőrizte az ókorból, és templomai, nevezetességei a mai napig a turisták kedvelt célpontjainak számítanak.

Kairó mecsetei és egyedülálló hangulattal bíró  utcái betekintést engednek a mai és a régmúlt Egyiptom életébe. Abban tehát biztos lehet, hogy ha az ókori gyökerekkel és igen fejlett kultúrával rendelkező ország mellett teszi le voksát, nem fog csalódnia annak idegenforgalmi kínálatában. A fürdőzési lehetőség mellett a világ csodáinak egyikében lehet része.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?