Több mint 20 éves internetes portál
Munka — 2012 január 10, 2 516 Megtekintés
A munka jelentőségéről

Mióta az ember az eszét tudja, munkája gyümölcséből élt meg. Legyen az akár fizikai munka, akár valamilyen szellemi teljesítmény, tény, hogy életünk nagy részét ezzel való foglalatosság teszi ki. Kivételek mindig adódnak, de a kérdés velük kapcsolatban talán jogosan merül fel; vajon milyen lehet úgy élni, hogy nincs ami a mindennapokban lekösse gondolatainkat és időnket. Az orvostudomány és a pszichológia által is bizonyított tény, hogy azok az emberek, akik munkanélküliek, vagy folyamatosan elvesztik állásukat, és mindennapjaikat otthon tengetik, sokkal inkább hajlamosak depressziós megbetegedésekre.

Nem véletlen mondják sokan, hogy a munka jó orvosság a lelki bajokra. Eltereli a gondolatokat, és az eredményeket szem előtt tartva új célok megvalósításában van segítségünkre.

Éppen ezért is fontos, hogy olyan pályát válasszunk, ahol maximálisan megtaláljuk önmagunkat. Tartsuk szem előtt, hogy sohasem késő változtatni! Ha csupán szüleink kívánságának szerettünk volna eleget tenni egy olyan szakma elsajátításával, melyben nem leljük örömünket, merjünk belevágni bátran egy másik szakma alapjainak megismerésébe. A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, gondoljunk a számtalan felsőoktatási szakirányra, vagy az OKJ-s képesítések sokaságára.

Tény, hogy semmi nem ér fel azzal a megelégedettséggel, amikor úgy ébred az ember reggelente, hogy azzal a hasznos dologgal töltheti napját, ami még örömet is okoz számára.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?