Több mint 20 éves internetes portál
Tudomány — 2012 január 18, 2 467 Megtekintés
A műszaki cikkek új generációja; az érintőképernyő

Bár az érintőképernyős műszaki cikkek alapjai már körülbelül 50 éve megjelentek, tényleges, mindennapokra történő kifejlesztésük, és a piacon történő elterjedésük csak néhány éve valósult meg.

Számos műszaki cikket vásárolhatunk, melyek beviteli eszköze elsősorban az érintőképernyő. Digitális fényképezőképek, GPS-ek, a mostanság nagyon trendi táblagépek, valamint a nagykereskedések által használt PDA-k is érintőképernyős megoldással vannak ellátva. A technológiának többféle kivitelezése létezik, természetesen minél pontosabb használhatóságot szeretnénk elérni, annál mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Sokan nehezen szoknak át az érintőképernyő használatára, ám néhány alapvető tudnivalóval ezek a telefonok is könnyen kezelhetővé válnak számunkra. Ugyanis tény, hogy a mobilszolgáltatók akciós ajánlataikban legtöbbször az érintőképernyős típusokat kínálják kedvező áron.

Természetesen ezek a készülékek rendelkeznek a PDA-típusoknál már sikerrel alkalmazott úgynevezett „ceruzával”, mely jelentősen megkönnyíti az adatbevitelt, ha kezdetben nem boldogulnánk az érintőképernyő használatával. A telefontípus egyik előnye, hogy az sms írás is jóval egyszerűbb segítségével, és gyorsabban tudunk navigálni az egyes menüpontok közt. Nagyszüleinknek azonban nem feltétlenül célszerű ilyen típust választani, hiszen ők nehezebben szoknak át az újításokra. Egyes mobilszolgáltatók direkt ebből az okból dobtak piacra kifejezetten az idősebb korosztály számára kialakított mobiltelefonokat.

Válasszuk akármelyik típust is a műszaki cikkek kínálatából, adjunk a minőségre, hiszen egy jó választással akár több évre is sikeresen szolgálatunkba állíthatjuk a választott darabot.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?