Több mint 20 éves internetes portál
Pénzügy — 2013 március 21, 3 283 Megtekintés
A pénzügyi tanácsadó feladatai

A pénzügyi termékek piacán jelen levő széles választékot a területet teljes körűen nem ismerve szinte lehetetlen áttekinteni. Mindennapi elfoglaltságaink mellett szabadidőnkben nem mindannyian szeretünk akár a hitelintézeteknél, akár az interneten jelen levő weboldalakon hosszasan tájékozódni. Összehasonlítás nélkül pedig nem sok esély van a számunkra legjobb megoldást megtalálni, bár a PSZÁF útmutatói és kalkulátorai gyakran segítenek. Azonban a pénzügyi tanácsadók, az ügynökök, alkuszok szerepe ebben a helyzetben kiemelt.

De melyek is pontosan a pénzügyi tanácsadó feladatai? Magánszemélyként is felkereshetőek, vagy csupán a vállalati szféra számára nyújtják szolgáltatásaikat? Fontos tudnivaló, hogy a pénzügyi tanácsadó feladatai nem keverendők össze a könyvelőkével. A befektetések, biztosítások, és pályázati témakörök ismerete mellett a pénzügyi tanácsadónak otthonosan kell mozognia a hitelintézetek ajánlatait és aktualitásait illetően is. Segítenie kell a döntésben hogy hitelkártyát vagy bannkkártyát váltsunk ki, vagy hogy lakáshitel helyett esetleg kezdjük el a Fundamentát.

Sokan vagyunk úgy vele, hogy felvett hiteleinket rendre törlesztjük, autónkra kötött biztosításainkon sem változtatunk, pedig az évek elteltével könnyen lehet, hogy olyan kedvező ajánlatok jelentek meg a pénzügyi-biztosítási piacon, melyekkel akár több ezer forintot is spórolhatnánk havonta. Az ilyen esetek miatt is hasznos, ha pénzügyi tanácsadó mellett tesszük le voksunkat.

A független pénzügyi tanácsadó feladatai ellátása során képes arra, hogy rövid időn belül akár vállalatok, akár magánszemélyek számára kedvező befektetési lehetőségekre, személyes jellemzőknek megfelelő hitelajánlatokra hívja fel a figyelmet, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy az anyagiak terén még jobb helyzetbe kerülhessenek ügyfelei. Gyorsaság, hatékonyság, és kellő szakmai tudás – ezeket várhatja el egy hozzáértő szakembertől

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?