Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 június 04, 2 016 Megtekintés
A rettegett felfázás

Kellemetlen, néha már elviselhetetlen fájdalom, csípő, szúró érzés, és rendkívül rossz közérzet? Minden hölgy ismeri a tüneteket, melyek egyértelmű jelei annak, hogy bizony sikerült felfázni.

A női test anatómiáját ismerve nem is szükséges ehhez az, hogy feleslegesen meztelenkedjünk, vagy ne figyeljünk oda a megfelelő öltözködésre. Bár férfiak is megtapasztalhatják a betegség fájdalmasságát, de elsősorban a nők szenvednek a hólyaghuruttól és a vele együtt járó panaszoktól.

Legtöbben mihamarabbi jobbulást remélve rohanunk az orvoshoz, hiszen a probléma orvoslása valóban nem tűr halasztást. Ha azonban napirendünk és munkánk engedi, mindenképpen érdemes a házilag jól bevált gyógymódokkal próbálkozni először, hiszen a tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy az alkalmazott antibiotikumok visszatérő megbetegedés esetén nem fejtik ki a tőlük várt hatást, de ugyanakkor mellékhatásként a bélflórát maximálisan tönkretehetik, még akkor is, ha odafigyelünk erre a táplálkozás és az étrend kiegészítők szedésének során.

A legősibb, és talán leginkább bevált tanács a nagy mennyiségű folyadék fogyasztás. Ne álljunk meg, ha már telítettség érzésünk van, hiszen csak így érhetjük el, hogy a vizelet ne pangjon a húgyhólyagban, hanem folyamatosan tisztuljanak a baktériumok szervezetünkből. A forró, akár sós vízben történő ülőfürdő, vagy a csalán-, kamilla-, cickafarkfű tea mellett a tőzegáfonya kapszula ill. folyadék formájában történő fogyasztása is hasznos ellenszere lehet a felfázásnak.

 

 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?