Több mint 20 éves internetes portál
Pénzügy — 2012 június 14, 2 976 Megtekintés
A személyi kölcsön igénylés feltételei

Némi plusz bevételre lenne szüksége, de a mellékállás mellett is nem tud már többet bevállalni? Sajnos mindenki életében adódhatnak olyan időszakok, vagy éppen események, melyek gyors finanszírozást igényelnek. Ezekben az esetekben gyakran nincs más megoldás, mint a hitelintézetek által kínáltak. Amennyiben olyan lehetőség iránt érdeklődik, mely nem követeli meg az ingatlan fedezetet, akkor a személyi kölcsön bizonyul a jó megoldásnak az Ön számára.

 

Személyi kölcsön igénylés és feltételek itt!

 

A szabad felhasználású személyi kölcsön igénylés feltételei természetesen hitelintézetenként eltérőek, de egyes pontokban mégis szinte minden bank egyezést mutat. Mivel a jövedelem alapján kerül megállapításra a felvehető összeg nagysága, így elengedhetetlen a jövedelemigazolás bemutatása. Egyes bankoknál az is elég, ha a számlára rendszeresen érkezik a munkabér, vagy a nyugdíj, s így akár néhány órán belül már hozzájuthat a kívánt összeghez. Természetesen munkabér esetében megkívánhatnak egy bizonyos idejű munkaviszonyt, ez minimum a három hónapos próbaidőtől kezdve akár egy év is lehet.

Természetesen az alapvető okmányok, adókártya nem maradhatnak otthon, hiszen ezek is a személyi kölcsön igénylés feltételeinek lényegi részét képezik. Az sem mindegy, milyen korban van az igénylő, és ez esetben nem a 18 éves kor a mérvadó sok helyen, sokkal inkább a 21 számít minimumnak. Egyes bankok  megkövetelhetik a befizetett közüzemi számlák bemutatását, de az általános gyakorlat alapján mégis inkább a bankszámlára érkező rendszeres jövedelem a mérvadó.

A személyi kölcsön igénylés feltételei tehát hitelintézetenként némi eltérést mutatnak, éppen ezért nagyon fontos, hogy a tájékozódásnál ne csupán a THM és a törlesztő részletek után érdeklődjön, hanem az előfeltételek és a beszerezni szükséges okmányok is feltett kérdésként szerepeljenek. Sok rohangászástól, stressztől, és feleslegesen elpazarolt időtől kímélheti meg magát így, nem is beszélve arról, hogy ha minden kéznél van, jóval gördülékenyebben mennek majd a dolgok.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?