Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 január 08, 1 996 Megtekintés
A téli megfázás megelőzése

Makacs köhögés, láz, és torokfájás? A tünetek mindannyiunk számára ismerősek, de jól tudjuk, mai, teljesítményorientált világunkban nem engedhetjük meg magunknak, hogy kiessünk a munkából, vagy ne tudjunk eleget tenni egyéb feladatainknak. Ha nem is a feltétlenül ágynyugalmat kívánó tüdőgyulladásról, vagy influenzáról van szó, akkor is összeszedhetünk egy olyan megfázást, ami néhány napra végképp kiüt bennünket.

Természetesen nem kell, hogy magától értetődő legyen a hideg hónapokban a betegség, hiszen a téli megfázás megelőzése igenis lehetséges, ám ehhez olyan életmódbeli, táplálkozási változtatásokat kellene legtöbbünknek eszközölni, amire nem mindenki nyitott. Bár a semminél több, ha étrend kiegészítőket szedünk, hogy pótoljuk szervezetünkben a hiányzó nyomelemeket és vitaminokat, de ennél azért jóval több szükséges a téli megfázás megelőzése és egészségünk megőrzése szempontjából.

A téli megfázás megelőzése a sportos mindennapokban, az állóképesség szinten tartásában, vagy éppen a rostokban gazdag táplálkozásban is rejlik. Mindezekhez persze hozzájárul immunrendszerünk többféle módon való erősítése, legyen szó akár a nagyanyáink által is használt vöröshagyma fogyasztásról, akár a gyógyszertárak széles kínálatában kapható készítményekről.

A téli megfázás megelőzése tehát nem akkor kell, hogy kezdetét vegye, amikor komoly mínuszok várhatóak, vagy éppen influenza-szezon kezdődik, sokkal inkább egyfajta általános jó állapot szükséges szervezetünk számára, s így az eredményesen száll majd szembe a támadó vírusokkal és baktériumokkal. 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?