Több mint 20 éves internetes portál
Ingatlan — 2012 február 06, 2 441 Megtekintés
Ablakszigetelő módszerek

Az ablakszigetelő eljárások közül nem könnyű kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. A különböző módszerek közt minőségben, tartósságban, az anyagok tekintetében és természetesen költségek szempontjából is jelentős eltérések lehetnek.

Az egyik legelterjedtebb ablakszigetelő módszer az öntapadós profilok használata, de ezekről tudni kell, hogy nem a legkiválóbb ablakiszigetelő anyagok, így hosszútávú megoldást nem várhatunk tőlük. Jelenleg a legkorszerűbb és legnagyobb hatékonysággal alkalmazható ablakszigetelő anyag a szilikon, mely minden korábbinál (szivacs, purfix, kaucsuk) jobb tulajdonságokkal rendelkezik.

Ezt a tömítőanyagot a svéd nútmarásos technológiával együtt alkalmazva érhetjük el a legjobb eredményt, mely akár két évtizedre is megoldhatja a nyílászárók szigetelésével kapcsolatos problémákat. Hogy ne kelljen régi ablakainkat újakra cserélni, több ablakszigetelő módszer közül egyéni igényeinket figyelembe véve biztosan megtaláljuk az ideálisat.

Ezzel rengeteget spórolhatunk, hiszen egyrészt nem kell új nyílászárókra költeni, másrészt a fűtésszámlán is hamar láthatjuk, hogy mekkora megtakarítást jelent egy minőségi szigetelés a befektetett költségekhez képest. Az ablakszigetelő eljárások általában házilag is kivitelezhetők, de ha biztosra szeretnénk menni, érdemes szakemberhez fordulni.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?