Több mint 20 éves internetes portál
Autó — 2013 április 28, 2 699 Megtekintés
Autóhoz is megéri a LEDes izzó?

Az energiatakarékos megoldások kedvelői számára valószínűleg nem ismeretlenek a LED izzók, melyek többféle területen használatosak. Egyéb felhasználáshoz már népszerű a LED, de autók esetében nem terjedt el. A Xenon kissé tiltott jellegével összehasonlítva azonban jó választásnak bizonyulhat gépjárművek esetében is a fehér, vagy kadmiumsárga, illetve a kettő közötti átmenetet képviselő LEDes izzó.

A LEDes autóizzóknak a hagyományos, halogénes változathoz képest jelentősen kevesebb energiára van szükségük. Különösen a téli hónapokban figyelhető meg az ezzel együtt járó kevesebb üzemanyagfogyasztás. Biztonsági szempontból is jár némi előnnyel, ha a LEDes izzók mellett teszi le voksát, ugyanis az izzószálaknak nem kell felizzaniuk, s így korábban láthatóvá válunk például fékezés alkalmával.

Mivel azonban ezek az izzó típusok különösen érzékenyek olyan dolgokra, mint a túlfeszültség, így használatuk esetében javasolt kiküszöbölni annak lehetőségét is, hogy emiatt legyen élettartamuk rövid. Ehhez a megfelelő eszközt akár webáruházon keresztül is beszerezheti.

Amennyiben LEDes izzót vásárol, fontos tudnia a halogén izzó búrájának átmérőjét, valamint az izzó teljes hosszát. Ezekhez legtöbbször a szakáruházakban, webshopokban segítséget kaphat. Az, hogy autóhoz is megéri-e a LEDes izzó, mindenki saját maga tapasztalhatja ki igazán, de tény, hogy energiatakarékossága miatt mindenképpen javasolt egy próbát tenni vele.   Amennyiben nincs ideje a szakáruházakban tájékozódnia, a webáruházak remek választásnak bizonyulhatnak izzóvásárlás kapcsán is.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?