Több mint 20 éves internetes portál
Internet — 2012 november 09, 2 977 Megtekintés
Az Anonymous hacker csoport

Szinte minden héten hallani arról, hogy valamelyik hacker csoport támadást követett el weboldalak, cégek rendszerei ellen. Közülük a legismertebb talán az Anonymous hacker csoport, mely az elmúlt napokban is hallatta hangját annak magyarországi követői lévén. Történt ugyanis, hogy a közösség számára ünnepnapként számon tartott november ötödikén a Provident, a Közgép, az OTP és a Híradó weboldala is támadások áldozata lett. 

De mi is tulajdonképpen ez az Anonymous hacker csoport? A világszerte jelen levő közösség az elnyomó hatalom elleni fellépést zászlajára tűzve folyamatosan töri fel a nagyobb közintézmények, elektronikai cégek rendszerét, felhívva ezzel azok gyengeségére, és saját tudásukra a figyelmet. Bár néhány hónapja elfogták a magyarországi közösség néhány tagját, de azóta is egyre növekszik a csoporthoz tartozók száma.

A rendőrség világszerte felhívja a figyelmet az Anonymous hacker csoport által jelentett veszélyre, hiszen a tudáshoz ha kellő anyagi háttér járul, komoly gondokat okozhatnak az egyes rendszerekben. A félelem nem hiábavaló, hiszen az Anonymousnak már sikerült feltörnie az NBC, a Symantec, sőt a New York-i tőzsde, vagy az amerikai védelmi minisztérium rendszerét is.

Hazánkban legutóbb a Terrorelhárítási Központba szerettek volna betörni, ám ez a legfrissebb hírek szerint többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült. Tény azonban, hogy valós veszélyt jelentenek, és a közintézményeknek folyamatosan nagy hangsúlyt kell fektetni a biztonságra.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?