Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 január 17, 2 063 Megtekintés
Az egészség egyik mérvadója: az ápolt haj

Hajkoronánk szépsége amellett, hogy megjelenésünk fontos eleme, egészségi állapotunkról is sokat elárul. Az emberi kommunikáció során egymás arcának és mimikájának figyelemmel követése során a haj is megkülönböztetett figyelmet kap. Érdemes tehát odafigyelni annak mindennapos kezelésére, és típusának megfelelő ápolására.

Nőiségünk és szépségünk egyik kifejezőeszköze is az ápolt, rendezett frizura. A mindennapi hajformázó szerek, zselék, habok, lakkok, a hajszárítás, a hajfestés, és az olyan mechanikai behatások, mint a hajvasalás, kreppelés, nagyon igénybe veszi hajunkat. Ezeknek köszönhetően mind többen szenvedünk a károsodott, töredezett és száraz haj negatívumaitól. Sajnos már bőven kevés a jó minőségű sampon használata, emellett mindenképpen használjunk balzsamot, kondicionálót és legalább heti egy alkalommal kényeztessük hajunkat pakolással, mely helyreállítja szerkezetét, és újult erővel tölti fel. A drogériák polcain szerencsére már olyan szereket is találunk, melyek nem igényelnek kimosást, így naponta több alkalommal, akár a munkahelyen is hajvégeinkre permetezhetjük azokat, hogy ezzel is csökkentsük a töredezést.

Ha festett, dauerolt, vagy rendkívül kezelhetetlen a hajunk a szárazságtól, nagyon fontos, hogy az ápolás mellett rendszeresen vágassunk a hajvégekből. Tévhit, hogy ennek hatására gyorsabban nő majd a haj, viszont az tény, hogy így tömöttebbnek és ápoltabbnak hat majd.

Hajfestés alkalmával soha ne feledkezzünk meg az utána használatos balzsam, és színstabilizáló anyag felviteléről, hiszen a festés során jelentős mértékben károsodnak hajszálaink még akkor is, ha jó minőségű festéket használunk. Tartsuk szem előtt, hogy a szépség fontos része az ápolt hajkorona.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?