Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 június 20, 2 203 Megtekintés
Az egészséges étkezés fontossága

A téma mindennap szembejön velünk, hiszen legyen szó tévénézésről, internetezésről, vagy a mindennapos tükörbe pillantásról, az egészséges étkezés fontossága mellett nem mehetünk el. Azonban nem csak a testsúly és a formás idomok miatt lényeges erre odafigyelni, hanem szervezetünk egészségi állapota miatt is.

A rohanó hétköznapokban talán Ön sem figyel oda arra, mikor mi kerül a tányérjára, s az egészséges étkezés fontossága elveszik a munka és a család közötti rohanásban, pedig mindennapi, berögződött szokásainkon múlik, hogy kell-e túlsúllyal küzdenünk, vagy hogy hajunk, bőrünk mennyire van jó állapotban, milyen gyakran betegszünk meg. Ne csak a konkrét lázas, torokfájós időszakokra gondoljon, hanem a stressz nyilvánvalóan érzékelhető tüneteire is!

Az egészséges étkezés fontossága rányomja bélyegét mindennapi közérzetünkre, stresszkezelő képességünkre, arra, ahogyan a feladatokhoz, problémákhoz állunk. Természetesen a magnézium, a B6 vitamin pótolhatóak táplálékkiegészítő formájában, s sok más ásványi anyag és vitamin is bejuttatható ilyen módon a szervezetbe, de a cukros, lisztes, agyontartósított élelmiszerek fogyasztása egy idő után negatív formában fog megmutatkozni.

Iktasson be mindennapjaiba mozgást! Elegendő, ha csak fél óra intenzív edzés kezd rutinná válni, kezdésnek ez is megteszi. Vásároljon tudatosan, és ne zárkózzon el az ismeretlen dolgoktól! Az egészséges étkezés nem drágább, és még csak nem is időigényesebb a hasznos alapanyagokkal főtt étel elkészítése. Hozza ki a maximumot önmagából, és figyeljen oda arra, mi kerül a család asztalára! A hatás külsőleg és belsőleg is megmutatkozik majd.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?