Több mint 20 éves internetes portál
Ingatlan — 2014 december 20, 4 461 Megtekintés

Panellakás átalakításához falvágásra volna szüksége, esetleg betonfúrásra? Részleges vagy komplett válaszfalak állnak útjában, hogy álmait megvalósítsa? Mindezt a lehető legkevesebb porral, kosszal és rezgésmentesen szeretné? Speciális célszerszámainkkal megoldjuk Önnek, a betonfúrási munkák gyorsan és tisztán kivitelezhetőek.

Tudta azt, hogy az európai szabványoknak megfelelő nyílászárók (bejárati ajtók, teraszajtók, ablakok, tetőablakok) mérete eltér a 70-es, 80-as években, általánosan elterjedten használt nyílászárók méretétől?

Mostanában gyakorta felmerül a lakásfelújítók-, ill. lakáskorszerűsítők körében az a probléma, hogy az új, hőszigetelt nyílászárók mérete átlagban minden irányban nagyobb kiterjedésű. Ez elsősorban a panelházak esetében jelent megoldandó feladatot, (főleg most, a panelprogramok idején), mert ilyenkor a panelfal vágására is szükség van.

falvagas-atado_90X90

Cégünk fő profilja a falak, födémek, panelfalak vágása, fúrása és alakítása, betontechnikai szolgáltatások  nyújtása: dilatációs hézag vágása, elektromos kötődobozok-, szellőzőnyílások-, klíma kivezetések- és egyéb gépészeti csövezések helyének kialakítása, válaszfalak vágása, betonvágás, tetőfödém átvágása.

Építészeti tervek, műszaki leírások alapján dolgozunk, a megrendelő elképzeléseihez tökéletesen igazodva. Vágógépeink segítségével tökéletesen szabályos furatokat készítünk, a vágás-éleknek köszönhetően gyors, minőségi és akár azonnali szerelésre van mód utólagos újrafúrások, furat kiegészítések és kiigazítások nélkül. Álmodjon nagyot, hiszen akár extrém méretű furatok is kialakíthatók a falban.

Nézze meg a  falvágás árak listáját , és számoljon!

Amit azonban mindenképpen szem előtt kell tartania, hogy betonvágásnál, falvágásnál a teherelosztások (főfali-, tartófali érintettségnél jelentősen) megváltoznak az épület szerkezetében.  Amennyiben nem történik teherkiváltás, mindenképpen figyelembe kell venni nem csak a saját lakása-, hanem az épület egészének az aktuális statikai állapotát is.

Ennek megfelelően az érdemi munka megkezdése előtt, a fal minősége miatt Szakértői vizsgálat kell, illetve statikus, építész tanácsára is szükség lehet azt illetően, hogy mekkora súlyt hordoz az adott rész, amelyet át kell vágni, vagy amit bontanánk.

falvagas-hu-1

Jó, ha tudja, hogy a nagyobb léptékű átépítések esetén, ill. amennyiben az épület eredeti statikai tehertartó-képességének megtartása érdekében kiváltás elkészítésére van szükség, legtöbbször építési engedély köteles a munkálat elvégzése. Kérjük, tájékozódjon erről előzetesen munkatársunknál!

Kellemetlenségek elkerülése végett, amennyiben Ön társasházban lakik, a munkálatok elkezdése előtt a közös képviselővel egyeztetve célszerű a házban néhány nappal korábban kiírni, illetve kifüggeszteni a munka kezdésének időpontját, várható időtartamát és jellegét (mennyire jár zajjal és mennyiben lehet a többi lakóra kihatással).

 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?