Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 április 07, 2 529 Megtekintés
Csődben a gyulai húskombinát, de van házikolbász!

A tradicionális magyar konyhához alapvetően hozzátartoznak a kolbászok, és az egyéb húskészítmények. A hagyományos hazai ételek elképzelhetetlenek a kolbászfélék nélkül, ám a nagyüzemi előállítás és a háztáji ízek között sokszor nagy különbségek mutatkoznak. Az igazi békési inkább házikolbász jellegű, így azt az íz világot csempészi a konyhába, mely sokak kedvencének számít.

Diéta és fogyókúra ide vagy oda, kevesen vannak, akik egy jó házikolbász illatára ne csábulnának el, ráadásul olyan egyszerű falatokkal kiegészítve, mint a sajt, a friss zöldségek, vagy a szinte még meleg cipó igazi kulináris élvezetben lehet része azoknak, akik nem vonják meg maguktól az effajta ételeket, és inkább a testmozgásra tesznek rá egy lapáttal a finom falatok mellett.

Természetesen kedvenc háztáji ételeink összetevőjeként is fontos szerep jut a magyar konyhákban a kolbásznak, és generációtól függetlenül szinte mindenki szereti azt. A csípős, vagy akár hagyományos ízekben vásárolható kolbász a házikolbászok kínálta minőséggel állnak mindazok rendelkezésére, akik szívesen megadják a módját az étkezésnek.

Bár a vélemények eltérőek azt illetően, hogy melyik márka, mely terméke a legfinomabb, de jól tudjuk, más és más ízléssel rendelkezünk, de ennek ellenére minden fajtának megvannak azok a sajátosságai, melyek miatt olyan kedveltek a magyar háziasszonyok körében. Karácsony, húsvét, hétvégi lakmározás – a házikolbász minden család asztalán helyet kap. 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?