Több mint 20 éves internetes portál
Internet — 2014 július 21, 6 635 Megtekintés
DDoS támadás esetén mi a megfelelő védelem?

Az internet mindennapjaink részét képezi ma már, és a weboldalak tulajdonosainak természetes igényük, hogy a site mindig elérhető, működőképes legyen. Ennek megvalósításához a megfelelő szolgáltatók kiválasztásával tehetnek a legtöbbet, de mi a helyzet akkor, ha folyamatos támadások érik az oldalt? Az úgynevezett DDoS támadások egyre gyakoribbá válnak, és rendszerint olyan weboldalak esetében, melyek sűrűn kerülnek a kiberbűnözés, vagy hacktivista csoportok támadásainak kereszttüzébe.

De mit lehet tenni a gyakorlatilag szolgáltatást megtagadó, túlterheléses támadások ellen, melyek gyakorlatilag a felhasználói élményt teljesen tönkreteszik, és akár saját gépünk elérését is ellehetetlenítik?

DDoS támadás esetén megfelelő védelmet nyújthat a Cloudflare. A DDoS támadások leggyakrabban a felnőtt/szerencsejáték témakörben fordulnak elő, ezért megkérdeztük az nemzetközi http://escortprofil.com/ weboldal tulajdonosát a Cloudflare védelem sikerességéről. Tapasztalata alapján a támadás erősségétől függ a Cloudflare védelem + minden egyéb védelem sikeressége.

Magánszemélyként elengedhetetlen a folyamatosan frissülő vírusírtó jelenléte, és az olyan internetbiztonsági csomagok lehetősége mellett sem mehetünk el, melyek a kimenő és bejövő hálózati forgalmat ellenőrzik. Rendkívül fontos, hogy tisztában legyen az aktuális támadási formákkal, melyek ismeretében hatékonyan veheti fel a versenyt velük. A tájékozottság már önmagában sokat számít, amikor a gép, vagy éppen a weboldal védelméről van szó. Mivel a támadások folyamatosan alakulnak, változnak, így a naprakészség elengedhetetlen a védelemhez, és a megelőzéshez is.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?