Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2014 február 09, 2 353 Megtekintés
Diéta és mozgás: út az álomalak felé

Legtöbben azért kezdünk fogyókúrázni, hogy elégedetten pillanthassunk a tükörbe, tény azonban, hogy a felesleges kilóktól való megszabadulás nem csak esztétikai okok miatt fontos, hanem egészségi állapotunk alakulásáért is. A hasi zsír például nagymértékben növeli a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát, hogy a magas vérnyomásról és a cukorbetegségről már ne is beszéljünk.

A diéta és mozgás együttes erővel képes változásokat hozni, ha tehát a fogyókúrás csodaszerektől várja az eredményeket, előbb vagy utóbb biztosan rá fog döbbenni, hogy a bevitt kalóriák csökkentése, és kemény edzések nélkül bizony nem fogja elérni az álomalakot. Változtasson életmódot, határozza el magát végre, és vágjon bele akár már ma új külsejének formálásába!

Étrendjéből mindenképpen el kell majd hagynia a finomított szénhidrátokat, és a csokoládéról is jobb, ha lemond, de helyettük számos egészséges finomság kerülhet tányérjára, melyek többféle formában, izgalmas fűszerezéssel elkészíthetőek. Fogyasszon változatos folyadék fajtákat, próbálja ki a szűzteát, és ne maradjon el a napi körülbelül három liter ásványvíz sem, így szervezetében beindulnak majd a méregtelenítési folyamatok is.

A kardió mozgásformákat egészítse ki súlyzós edzésekkel, járjon el rendszeresen futni, vagy szerezzen be otthonra ellipszis trénert, futópadot, taposógépet, és mozogjon a komfortzónán túl. Mivel a zsírégetéshez idő kell, így fontos, hogy kellő elhatározással, kitartóan munkálkodjon céljáért, a diéta és mozgás segítségével elérhető külsőért.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?