Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 december 26, 2 243 Megtekintés
Doubravszky György, a hiteltársulás vezetője lett a pénzügyi ombudsman

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kinevezte a pénzügyi ombudsmant, azaz a pénzügyekkel kapcsolatos jogok biztosát.

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára, angol mintára Magyarország is felállítja a pénzügyi ombudsmant, vagyis pénzügyi jogok biztosának intézményét az emberek védelmében. Az elnök Doubravszky György lett, aki emellett a hiteltársulás közösség vezetője is.

Doubravszky a Hiteltársulás facebook oldalán azt írta hogy:
“a Hiteltársulás kettéválik: a webbankot Körtvélyessy László viszi, a most induló Hivatalt én. A bank szakmai előkészítése jól halad, áprilisi indulással számolunk. A Pénzügyi Jogok Biztosának internetes oldala a penzbiztos.hu lesz, a Facebook oldala pedig jelen oldal marad, csak új logót kap.”

Kérdéses, hogy a gyakorlatban milyen munka hárul majd Doubravszky Györgyre. Az új pénzügyi ombudsman neve nem csak a Hiteltársulás civil közösségből csenghet ismerősen, hiszen az ő ötlete volt annak a részben állami, részben civil pénzből felálló internetes Webbank kezdeményezésnek is, amely a hírek szerint hatmilliárdos tőkével jöhet létre.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?