Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 június 06, 2 171 Megtekintés
Egészség a csészében: a zöld tea fogyasztása

Diétázók, az egészséges életmódra odafigyelők körében bizonyára nem ismeretlen a zöld tea fogyasztása. A boltok polcain egyre szélesebb választékban és ízesítéssel szerezhető be a termék, így még azok is találnak kedvükre valót, akik alapvetően nem rajonganak az efféle gyógyteák ízvilágáért. De mire is jó tulajdonképpen az elsődlegesen zsírégető jelzővel ellátott teafajta?

A zöld tea fogyasztása a Távol-Keleten tradíció, a nyugati országokban, s hazánkban is azonban sokkal inkább ismert az elhízás megelőzésével kapcsolatban. Tény, hogy a benne található katekin, ami egy antioxidáns anyag, nagymértékben hozzájárul a plusz kilóktól való megszabaduláshoz – még jelentős súlytöbblet esetén is. A hatékonyságot kutatások és kísérletek is alátámasztják, így a felesleggel küzdők számára mindenképpen javasolt a zöld tea fogyasztása.

Érdemes megemlíteni a koffeinnel együtt való fogyasztást, mely az anyagcsere gyorsításával szintén a fogyást segíti elő. Arra azonban mindig fontos odafigyelni, hogy kizárólag ezzel a céllal ne fogyasszon túl sok koffeint! Javasoltabb rendszeres testmozgással és diétás étrenddel kiegészíteni a zöld tea fogyasztását, így gyorsabb és látványosabb eredmény érhető el.

A vérzsírszint és a testzsír csökkentése egyértelműen olyan eredmény, melyért érdemes napi szinten néhány csészével elfogyasztani a zöld teából. Válassza a minőségibb termékeket, és ha teheti, akár mindenféle ízesítés nélkül is érdemes fogyasztani. Aromájához könnyű hozzászokni, és a szűztea esetében tapasztalt kellemetlen panaszokkal sem kell számolnia zöld tea fogyasztásával. 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?