Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 március 25, 1 937 Megtekintés
Egészséges táplálkozás-avagy az vagy, amit megeszel?

Az egészségtudatos életmód és az egészséges táplálkozás mind nagyobb hangsúlyt kap a médiában és az interneten. A női magazinok zsúfolásig vannak diétás receptekkel és számos portálon kaphatunk hasznos tanácsokat ahhoz, hogyan őrizzük meg egészségünket és fittségünket a bevitt táplálék segítségével.

A hipermarketek és bevásárlóközpontok egyre szélesebb választékkal várják a vásárlókat, akik sokszor igen nehéz helyzetben vannak, ha ki kívánják választani a több ezer termék  közül azokat, melyek nem terhelik a szervezetet feleslegesen mesterséges anyagokkal, túl sok tartósítószerrel, ám ugyanakkor mégis megfizethető árkategóriát képviselnek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a zöldség-, és gyümölcsfogyasztás fontosságát, ám itt ne a fagyasztott borsóra, vagy karfiolra gondoljunk, hanem az idényjellegű friss falatokra. Ha ezeket a termésnek megfelelő időszakban szerezzük be, jóval olcsóbban hozzájuk juthatunk, mintha a tél közepén jutna eszünkbe például paradicsomot vásárolni. Minden évszaknak megvannak a maga favoritjai, így nincs olyan időszak, amikor ne juthatnánk elérhető áron vitaminhoz. Sokan a magas árakkal takaróznak, hogy miért is nem fogyasztanak elég vitamint. Ha belegondolunk abba, hogy egy kiadós, vitaminos saláta elkészítéséhez mennyi alapanyagra van szükség, már nem is tűnik olyan megfizethetetlennek az egészséges táplálkozás.

Bár a tojás, és hamarosan a baromfi hús ára is az egekbe szökik majd, arról ne feledkezzünk meg, hogy a doboz cigaretta, vagy a napi két sör árából már futja a fehérjebevitelre is bőven. Ismerkedjen meg a reform konyha újításaival, és meglátja, az egészséges táplálkozás elérhetőbb, mint azt gondolná!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?