Több mint 20 éves internetes portál
Szórakozás — 2012 november 28, 2 277 Megtekintés
Elektronikus könyvolvasók – az olvasás új élménye

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a 3D-s filmek, az izgalmas szórakozási lehetőségek és az elektronikus kütyük korában szükség van-e még a könyvekre. Miként az oktatás terén is felmerült már szükségességüknek megkérdőjelezése, úgy kedvenc olvasmányaink kapcsán is foglalkoztathat bennünket a kérdés. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az olvasás iránt érdeklődők számára semmit sem csökkent annak jelentősége.

Egyesek még mindig a papírszagra és a hagyományos könyvekre esküsznek, de a praktikussági szempontokat is figyelembe véve az elektronikus könyvolvasók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A piacon természetesen többféle márka megjelent, az egészen magas minőséget képviselő elektronikus könyvolvasók kínálatától kezdve a piacból csak egy egészen vékonyka részt kiszakítani képes márkákig.

Laikusként jogosan merülhet fel Önben a kérdés, hogy vajon mennyire károsítják ezek a készülékek a látást, hiszen még egy vékonyka könyv olvasásához is hosszú órákig nézzük a kijelzőt. Nos, a gyártók a tervezés során kifejezetten erre fektettek nagy hangsúlyt, és a szürke színnek, valamint az e-tintának köszönhetően szinte olyan érzésünk van, mintha egy papír alapú könyvet tartanánk a kezünkben.

Az elektronikus könyvolvasók sok-sok hétre elegendő rendelkezésre állási idővel, bővíthető, akár több száz, vagy ezer e-book tárolására alkalmas memóriával rendelkeznek, arról nem is beszélve, hogy akár verőfényes napsütésben is tökéletesen látható a kijelző. Akár karácsonyra is remek választásnak bizonyul az e-könyv olvasó.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?