Több mint 20 éves internetes portál
Szórakozás — 2013 március 30, 2 369 Megtekintés
Erdei iskolák Magyarországon

Nem csak tanulók számára jelentenek páratlan élményeket az erdei iskolák Magyarországon, hanem akár baráti összejövetelek, csapatépítő tréningek kiváló helyszínéül is szolgálnak. Hazánk legszebb tájainak felfedezése, a valódi, élet-szagú tapasztalás pedig garantált élményekkel gazdagítja azokat, akik az ilyen jellegű szabadidős elfoglaltság mellett teszik le voksukat.

De hol is van lehetőségünk hazánkban arra, hogy az erdei iskolák kínálta programokon részt vegyünk? Mindegy, hogy osztálykirándulásról, nyári táborról, vagy a felnőttek számára kialakított kínálatról van szó, az erdei iskolák Magyarországon szinte minden régióban megtalálhatóak. A hegyvidék mellett az Alföld is alkalmas arra, hogy túrázás, természetjárás, madármegfigyelés, vadles, vagy kézművesség során a résztvevőkhöz közelebb hozza az adott tájegység jellegzetességeit.

Az éjszakai túrák, a nyári táborok,  a hajókirándulások, vagy az erdei vadles a legtöbb gyerek számára izgalmas programoknak ígérkeznek, de a természet szépségeinek felfedezése, a sétahajózás, a természetfotózás, a gyógynövényismeret, vagy például a kerékpártúrák korosztálytól függetlenül szórakoztató és kikapcsoló elfoglaltságnak számítanak.

Fontos, hogy a mai, szabadidejüket az internet előtt töltő gyerekek is belekóstolhassanak abba a világba, mely talán két évtizede még nem volt ismeretlen a fiatalok számára. Az  erdei iskolák Magyarországon lehetővé teszik, hogy a természet közelében töltsék idejüket – akár egy rövid időre is – azok, akik akár kirándulások, akár táborozások alkalmával hazánk legszebb, turisztikailag is frekventált területei mellett döntenek.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?