Több mint 20 éves internetes portál
Utazás — 2013 június 25, 3 028 Megtekintés
Észak-Magyarország kirándulóhelyei

Ha némileg hűvösebbre fordul az idő a nyári hónapokban, – amire valljuk be, az eddigiek alapján van némi esély – akkor sem kell lemondania a pihenésről, hiszen Észak-Magyarország kirándulóhelyei remek választásnak bizonyulnak akkor is, ha nem fürdőzésre való az idő. A régióban számos olyan nagyváros és természeti érték található, ami miatt töretlen népszerűségnek bizonyul az utazni vágyók körében.

A területről hallva talán mindenkinek először Szilvásvárad és a Szalajka-völgy jut eszébe. A Fátyol-vízezés és a Pisztrángos tavak mentén több kilométer hosszú kirándulásban lehet része az oda érkező látogatónak, és akár egészen az Ősember barlangjáig felkapaszkodhat a meredek lejtőn. Az Erdei vasút páratlan élményt jelent minden korosztály számára.

A Világörökség részeként számon tartott barlang Aggteleken gyönyörű cseppkövekkel várja a látogatókat, míg az ipolytarnóci ősmaradványok a történelem iránt érdeklődők részéről lehet jó választás. Észak-Magyarország kirándulóhelyei között előkelő helyet foglal el Lillafüred, a Hámori-tó, mely a közeli Palotaszállóval mesés látványt nyújt. A Mátrafüred környékén található hazánk egyik kedvenc kirándulóhelye, de a felsőtárkányi gejzírek is népszerű látványosságnak bizonyulnak.

Ha Észak-Magyarország kirándulóhelyei mellett teszi le voksát, olyan arcát fedezheti fel hazánknak, melyet eddig, a balatoni nyaralásokhoz szokva talán még nem is látott. Válasszon kedvére a színes turisztikai kínálatból, a régió nem okoz csalódást, ebben biztos lehet! Természetesen Szép kártyával e területen is fizethet. 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?