Több mint 20 éves internetes portál
Internet — 2013 június 15, 3 694 Megtekintés
Facebook feltörés könnyen, gyorsan?

A közösségi oldalak közül kétségtelenül a Facebook bizonyul a legnépszerűbbnek, de mint mindennek, így felhasználóként ennek is megvannak a veszélyei. De vajon melyik az 5 leggyakoribb ok, amiért feltörhetik a Facebookot? Megfelelőek biztonsági beállításai, vagy könnyen lehet, hogy a rosszindulat és az unalom ellenségeit a feltörésen gondolkodva arra vezeti, hogy jogosulatlanul garázdálkodjanak az Ön adatlapján?

Az átlag Facebook felhasználó napi szinten körülbelül kilencven percet tölt azzal, hogy az üzenőfalat böngészi, megoszt, vagy üzenetet vált ismerőseivel. Az internetezés világát ismerve nem kérdéses, hogy sokaknak bizony van mit titkolni akár baráti kapcsolataikkal, akár ennél jóval személyesebb viszonyaikkal kapcsolatban. Bizonyára az Ön fejében is megfordult már, hogy vajon kikkel tart kapcsolatot, és főleg milyen jellegűt kedvese. A féltékenység, a birtoklási vágy bizony az elsőként szerepel a feltörést indokló okok között. 

Nem ritka azon internetező sem, aki saját életével, elért eredményeivel elégedetlenül szívesen belerondítana mások magánéletébe, emberi kapcsolataiba. Ezt pedig a legkönnyebben néhány elküldött üzenettel, bejegyzéssel teheti meg.

Közszereplők esetében az irígység, a lejáratás játszhatnak szerepet egy-egy Facebook feltörés esetében, de tény az is, hogy az önbizalomhiánnyal küzdő felhasználók eképpen szeretnének megbizonyosodni arról, hogy a másiknak sem megy minden olyan jól, mint ahogyan azt a közzétett információk alapján gondolhatnánk. Az ember – mint sok más esetben tapasztalható – a legveszélyesebb tényező a Facebook világában is.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?