Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 március 08, 2 340 Megtekintés
Fáj a fejem – mit tegyek?

Tapasztalta már, hogy egy fárasztó munkanap után borzalmas fejfájás gyötörte? Netán a hétvégéhez közeledve, kimerülten, már reggel is a kellemetlen lüktetésre ébred? És mi a helyzet a folyton változó időjárással, a sokunk számára koncentrációs zavarokat, szédülést és leggyakrabban fejfájást okozó frontokkal? A felsoroltak csak a leggyakoribb kiváltó okok, ám természetesen sok más is hozzájárulhat ahhoz, hogy akár egész napon át kellemetlen, sajgó érzéssel kelljen megbirkóznia.

A fejfájás sajnos legalább olyan sokunk életét nehezíti meg, mint az allergia, vagy az ételintolerancia. Az esetek többségében a stressz, a túlhajszoltság, az idegi túlterheltség, valamint a vitaminok és ásványi anyagok terén nem kielégítő táplálkozás tehető felelőssé érte, de ha folyamatosan visszatérő panaszról van szó, mindenképpen érdemes orvosi segítséget kérni, hiszen akár komoly szervi baj is állhat a háttérben.

Néhány egyszerű laborvizsgálattal, ideggyógyászati beutalóval, CT és MRI vizsgálattal könnyen pontot tehetünk az ügy végére, és ha a szervi elváltozás lehetőségét kizárhatjuk, könnyebben megtalálhatjuk azt a módszert, mellyel ha nem is szabadulhatunk meg teljes mértékben a vissza-visszatérő tünetektől, de mindenképpen együtt élhetünk azokkal.

Mindenkinek saját döntése, hogy igénybe veszi-e a piacon kapható számos fájdalomcsillapító segítségét, vagy megpróbálja valahogy túlélni a fejfájásos napokat. Életmód változtatással, étrend kiegészítők szedésével, a magnézium és a B6 vitaminok fokozott bevitelével, de a homeopátiás készítményekkel is sokat javíthatunk állapotunkon.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?