Több mint 20 éves internetes portál
Szórakozás — 2012 július 29, 2 287 Megtekintés
Fehér pokol

Talán még Ön is emlékszik az 1993-as Életben maradtak című filmre, amely egy repülőgép szerencsétlenség áldozatainak sorsát, és embert próbáló mindennapjait vette górcső alá. A jelentős drámaisággal átszőtt filmhez hasonló, ám mégis más köntösbe bújtatott változata ennek az idei Fehér pokol, melynek főszereplője a sokak által kedvelt Liam Neeson. Már számos filmben megcsodálhattuk színészi alakítását, és ez alkalommal sem okoz csalódást.

A Fehér pokol története szépen lassan bontakozik ki, apró utalásokkal, emlékképekkel, melyekből a film végére áll össze az a szívbemarkoló összkép, ami végül értelmet ad a főszereplő minden cselekedetének.

Amennyiben könnyed esti szórakozásra vágyik, nem biztos, hogy a Fehér pokol a legjobb választás, de ha mély gondolatokkal és érzelemvilággal átszőtt élményt szeretne átélni a 117 perc alatt, akkor megéri elkalandoznia a lezuhant repülőkatasztrófa áldozataival a jeges, hideg, téli, alaszkai tájon, ahol a fagy csupán az egyik veszély, ami fenyegeti őket.

Bár a vélemények eltérőek a Fehér pokol című alkotásról, és sokan eltúlzottnak érzik a fórumokon kapott igen magas értékelést, de ha néhány apróságtól eltekint, igazán elgondolkodtató, és az élet értelmével is összefüggést mutató filmélményben lehet része. Nem érdemes minden sztoriban az apró, valóságtól némileg eltérő mozzanatokat figyelni, néha hasznosabb, ha mindez mögé látunk, és a film számunkra való mondandójára figyelünk.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?