Több mint 20 éves internetes portál
Szépség — 2012 november 02, 2 479 Megtekintés
Fogyókúra egész évben?

Hiába halljuk sokszor, hogy az eredményes fogyás és az egészséges életmód nem csak a strandszezont megelőző néhány hónapban lenne fontos, mégis igen nagy azoknak a száma, akik a nyár elmúltával, a ruházat “ápol és eltakar-jellegének” köszönhetően elfelejtik májusban tett fogadalmaikat. Ez pedig a lehető legrosszabb, amit tehetünk, hiszen a tél elmúltával csak újabb felszaladt kilókkal találjuk majd így szembe magunkat.

Alapvetően furcsa a váltás, hiszen a fogyókúra szerves részét képező testmozgáshoz igen könnyű hozzászokni, és aki már hónapok óta edz, annak bizony hiányzik az efféle kikapcsolódás. Természetesen a rohanó mindennapok, a munkahelyi elfoglaltságok sokszor állnak a mozgás és a fogyókúra útjába, de alapvetően szemléletbeli váltásra lenne szükség, s akkor lehet bármennyi a munka, vagy az egyéb kötelező elfoglaltság, mégis tudnánk időt szakítani az egészség szempontjából is rendkívül fontos mozgásra.

Az interneten számos helyen találkozhatunk tökéletesnek bélyegzett diétás módszerekkel, melyek segítségével a fogyókúra garantáltan eredményes lesz majd. Arról azonban a legkevesebb esetben szól a fáma, hogy az előírt étrend követését abbahagyjuk, milyen gyorsan szaladnak vissza a kilók. 

Éppen ezért sokkal inkább kellene, hogy a fogyókúra valamiféle állandósított változást hozzon életünkbe, legyen szó akár táplálkozási szokásaink megváltoztatásáról, akár a testmozgás beépítéséről mindennapi tevékenységeink közé. Az efféle fogyókúra eredménye pedig az egész évben érzett elégedettség lesz, melyet minden tükörbe pillantáskor érzünk majd.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?