Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 november 03, 2 845 Megtekintés
Forró italok a hideg napokra

Most, hogy beköszöntött a hűvös idő, egyre többször vágyunk arra, hogy a forró italok feledtessék velünk a kinti esőt, ködöt és nyirkos időjárást. Leggyakrabban egy meleg teára esik választásunk, de a lehetőségek tárháza ennél jóval szélesebb. Az édes ízek kedvelői forró csokoládéval kényeztethetik magukat, de az egészséges életmód és a méregtelenítés megszállottjai is megtalálják a kedvükre valót.

Lássuk először is a teát! A boltok polcain számos íz megtalálható, s bár némileg drágábbak, de mégis megéri néha a filteres változatot valamely teakeverékre cserélni. Ezeknek az íz világa jóval erőteljesebb. Az ízesítés szempontjából a cukor helyett mindenképpen javasolt a méz használata, aki pedig nem idegenkedik az édesítőtől, számos egészséges, mellékízek nélküli változatot beszerezhet ebből. Ha módunk van rá, akkor a citromlevet friss citromra cseréljük, de fogyaszthatjuk teánkat angolosan tejjel is.

A kakaóporokkal és zacskós, gyorsan elkészíthető italokkal óvatosan bánjanak a fogyókúrázók, hiszen cukortartalmuk igen magas. Nem úgy, mint a zöld teának,vagy a szűzteának, melyeket ízesítés nélkül is fogyaszthatnak a gyógyteák kedvelői.

Egy hagyományosan ízesített forralt bor minden este hangulatát feldobja a kinti zimankó ellenére is, de a forró italok között nagy népszerűségnek  örvend a vaníliás tej, vagy a különféle ízesítéssel elkészíthető puncsok. Válasszon ízlése szerint, és meglátja, egy csapásra elfelejti majd a hideget hála a testet-lelket felmelengető forró italok nyújtotta élvezetnek!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?