Több mint 20 éves internetes portál
Internet — 2012 június 24, 2 091 Megtekintés
Függőségünk: az internet

Belegondolt már valaha, mennyi időt is tölt a világháló előtt nap mint nap? Míg egykoron a televízió jelentette azt a kikapcsolódási formát, mely sok órát elvett életünkből, gyakran bizony igencsak hasztalanul, addig mára az internet előtt töltünk el akár napi több órát is. Természetesen, ha munkánk is a nethez kapcsol, akkor akár naphosszat nyomkodhatjuk a billentyűzetet a négy fal között.

Tagadhatatlan, hogy életünket megkönnyíti, feladataink elvégzését meggyorsítja az internet ilyen mértékű elterjedése és korlátlansága, de valahol érdemes gátat szabni a virtuális valóságnak. Sokan esnek abba a hibába, hogy nem csak munkára és némi kikapcsolódásra használják az internetet, hanem gyakorlatilag társasági életüket is ott élik.

Legyen szó akár a közösségi oldalakról, akár a társkeresést középpontjukba állító weboldalakról, az elővigyázatosságot soha nem lehet elégszer hangsúlyozni. A valós körülmények közötti ismerkedés során nem fordulhat elő, hogy egészen más ül a monitor túloldalán, mint akit hittünk. Adataink felelőtlen és meggondolatlan kiadása nem csupán kéretlen e-mail-ekhez vezethet, hanem akár visszaélések áldozataivá is válhatunk, sajnos magánéleti téren is.

A modern kor nagyszerű vívmányai mellett tehát az embereknek még meg kell tanulniuk használni az internet nyújtotta lehetőségeket, és olyan módon szörfölni a világhálón, hogy az ne járjon függőség kialakulásával, hanem egészséges módon szolgálja társas kapcsolataink alakítását, információkhoz jutásunkat, és ügyeink intézését.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?