Több mint 20 éves internetes portál
Szépség — 2015 július 07, 4 801 Megtekintés
Hallott már a bolgár rózsaolaj természetes hatásáról?

A szépségipar számos értékes hatóanyagot köszönhet a természet patikájának, s nincs ez másként akkor sem, ha a rózsaolajat tartalmazó készítményekről van szó. Különösen magas minőséget képvisel a bolgár rózsaolaj, nem véletlen tehát, hogy a bolgárok szinte a világ legnagyobb rózsaolajgyártójának minősülnek. Az alapanyag árát tekintve szinte az aranyéval vetekszik, ugyanis négytonnányi rózsalevélből lehet kinyerni egy kilogramm olajat. A hatalmas, illatozó rózsaültetvények a bolgár városok közötti területeken helyezkednek el, és halványrózsaszín megjelenésükkel egészen különlegessé teszik a tájat.

Értékük azonban nem csak látványukban rejlik, hanem rendkívül hatásos összetevőikben, melyeket a szépségipar különféle kozmetikumok készítése kapcsán előszeretettel használ ki. A Chanel és a Dior is gyakran választja a bolgár rózsaolajat, de számos más világcég is szívesen dolgozik a bőrápolás terén már bizonyított termékkel. A frissítő és gyulladásgátló jellemzőkkel bíró alapanyagot feszesítő szérumok, törlőkendők, kézkrémek, samponok, és kézzel készített szappanok összetevői között is megtalálhatjuk, de hidratáló jellemzőit a testápolók készítésekor is felhasználják a neves gyártók.

Részletek számos szépségiparral foglalkozó  oldalon olvashatóak a rózsaolaj felhasználási területeiről, valamint azokról a minőségi készítményekről, amelyek az otthoni szépségápolás terén már bebizonyították hatékonyságukat. Rózsaolaj előállítással egyébként Franciaország, Marokkó és Törökország is foglalkozik, de ha a minőséget nézzük, akkor Bulgária messze viszi a pálmát. A rózsaszirmokból vízgőz-desztillációval nyert illóolaj nem véletlen a legdrágább illóolaj, hiszen rendkívül sok rózsaszirom kell az előállításhoz.

A rózsaolaj illata egyaránt frissítő hatással van a testre és a lélekre, és tulajdonképpen a nőiesség szimbólumaként is számon tarthatjuk azt. A legenda szerint Kleopátra kedvenc illata is ez volt, ma pedig kevés olyan magas minőséget kínáló kozmetikai cég van, amely ne használná ki a rózsaolaj gyulladásgátló, antibakteriális, hidratáló és élénkítő hatását. Lassítja az öregedés folyamatát, de az akné kezelésében, narancsbőr ellen is hatékonynak bizonyul. Illata álmatlanság, fejfájás vagy hányinger ellen is remek gyógyír. Tisztító és regeneráló hatása miatt kevés kozmetikum típusból hiányozhat az értékes hatóanyag, mely a test és a lélek számára egyaránt jótékony hatással bír.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?