Több mint 20 éves internetes portál
Szórakozás — 2017 augusztus 06, 4 064 Megtekintés
Hogyan tároljuk nyáron a csokoládét?

Boldogsághormont termel, már látványa is ínycsiklandó, és nem utolsó sorban mennyei íze van. Igen, ez nem más, mint a csokoládé. Nassolhatjuk keksz formájában délutánonként, megajándékozhatjuk vele magunkat egy fárasztó munkanap után, de meglepetés gyanánt is jó választásnak bizonyulhatnak a prémium kategóriás édességek. Mindenkinek megvannak a maga kedvencei. Vannak, akik az étcsokira esküsznek, mások a gyümölcsös töltelék megszállottjai. Egyben azonban mindenki egyetért. Ez pedig az, hogy csak úgy finom a csoki, ha nincs megolvadva.

 

Napjainkban már otthonunkat sem kell elhagyni annak érdekében, hogy mutatós bonbonokat, lélegzetelállító csokoládé-költeményeket, vagy klasszikus táblás csokikat szerezzünk be. De mi a helyzet akkor, ha a nyári forróságban történő kiszállításról van szó? Vannak, akik nyáron félnek a csokoládét online megrendelni, tudtuk meg a  Csokoládé Webáruház szakembereitől. Tény pedig, hogy ha a megfelelően tárolt édességek kerülnek a dobozba, és a kiszállítás is gyors, akkor biztosan kiváló minőségben érkeznek meg hozzánk a kiválasztott finomságok.

 

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a nyarak bizony igencsak forróak. A harminc fok feletti hőmérsékletben a csokoládék tárolására is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Igaz ez az otthon tartott édességekre és a webáruházakból történő kiszállításra is. Ha nagy a meleg a lakásban, és klíma sem áll rendelkezésünkre, akkor érdemes az olvadásra hajlamos édességeket betenni a hűtőbe. A kiszállítással foglalkozó cégek is igyekeznek odafigyelni arra, hogy a csokoládék kifogástalan állapotban érkezzenek meg a megadott címre.

 

Ha sorra vennénk a népszerű ajándékokat, akkor az édesség minden valószínűség szerint előkelő helyet foglalna el. Adhatjuk csomagban, de egy-egy prémium kategóriás darab önmagában is megállja a helyét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kiváló minőségű édességek a melegben is jobban bírják, és kevésbé olvadnak. Természetesen a negyven fokhoz közeli hőmérséklet fajtától függetlenül befolyásolja a halmazállapotot, ezért ha otthon úgy látjuk, olvadni kezd a csokoládé, akkor tegyük egy rövid időre hűtőbe azt. Az édességek azonnal jó kedvre derítenek, a minőségi gyártók termékei pedig már önmagukban is műalkotásnak számítanak.

 

 

 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?