Több mint 20 éves internetes portál
Utazás — 2013 október 28, 2 851 Megtekintés
Horvátország legszebb helyei

Horvátország az idén is nagy népszerűségnek örvendett a turisták körében, s akik a tengerparti fürdőzésről le tudnak mondani, és inkább érdeklődnek a látnivalók iránt, szívesen keresik fel az országot utószezonban is. Nevezetesség és programlehetőség akad bőven, sőt, mindez remek gasztronómiával, és finom borokkal is társul, hogy az Adria teljes élményt nyújtson mindenki számára.

A nyáron útra kelők leggyakrabban a Rab, vagy a Krk-sziget mellett teszik le voksukat, de Crikvenica homokos tengerpartja is nagyon kedvelt a kisgyermekkel utazók körében. A festői szépségű tengerpartokon sziklás és kavicsos részeket is találhatunk, így akiknek ez utóbbi fontos, azok is megtalálják számításukat.

A történelmi nevezetességek iránt érdeklődők számára Trogir, vagy Dubrovnik bizonyul jó választásnak, de páratlan természeti értékek is megtalálhatóak a területen. A Plitvicei-tavak mesés látványt nyújtanak napsütéses időben, erre pedig még az őszi hónapokban is jó esély van. A hosszas természetjárás különleges környezetben történik, ahol a víz valóban egy karnyújtásnyira van.

Elsősorban klímájáról, a számos sportolási lehetőségről híres Opatija, ahol a légzőszervi megbetegedéssel küzdők is felüdülést nyerhetnek. Pula híres akváriuma minden korosztály számára izgalmas lehet, hiszen bemutatja a Földközi-tenger és a trópusok élővilágát is. Nem utolsó sorban pedig az Adria kiválóan alkalmas a búvárkodásra, számos hajóroncs is megtalálható itt, melyek még különlegesebb lehetőséget teremtenek a víz alatti világ felfedezésére.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?