Több mint 20 éves internetes portál
Ingatlan — 2012 január 15, 3 461 Megtekintés
Karácsonyi díszítés és fények a lakásban

A karácsony közeledtével mind több otthont öltöztetnek lakói ünnepi díszbe. A hagyomány már sok-sok évtizedre visszamenőleges gyökerekkel rendelkezik, és napjainkra a bevásárlóközpontok és a szakáruházak a lakásdíszítő elemek, és karácsonyi hangulatot idéző textíliák egész garmadájával várja a vásárlókat.

Alapvető stílusjegyeit tekintve a díszeknek természetesen nagyon fontos, hogy otthonunk berendezési tárgyaihoz is passzoljanak azok, viszont általánosságban elmondható, hogy a kis zöld fenyők, a gömbdíszek és csupán a fantázia által korlátok közé szorított dekorációk szinte minden otthonhoz maximálisan illenek.

Az adventi koszorú és naptár alapvető kellékei a karácsonyt megelőző heteknek, ám ezeken kívül számos lehetőség van környezetünk melegebbé és ünnepibbé varázsolására. Ha nem kívánunk súlyos ezreket az elkészített díszekre költeni, akár otthon, saját kezűleg is alkothatunk. Lakásunk illatos színfoltja lehet a szalaggal átkötött narancs, melybe szegfűszeget szurkálunk, s akár felakasztva, akár asztali díszként megállja a helyét. Szintén kedvelt a szárított narancskarikákból összeállított függődísz, vagy a csillogó gömbök ablakba akasztása. Az ajtódíszek és a mű-, vagy akár igazi fenyőgallyak mellett arról se feledkezzünk meg, hogy kertünk is megérdemli az ünnepi hangulatot.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kertünk fenyővel, vagy egyéb fával ékeskedik, ne mulasszuk el azok izzósorral történő díszítését. Az ajtóbejáró, vagy a terasz gyertyával, mécsesekkel, és fenyőágakkal még inkább csalogatóan hat majd a hozzánk érkező vendégekre.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?