Több mint 20 éves internetes portál
Szórakozás — 2012 július 22, 2 233 Megtekintés
Kedvencünk, a macska

Talán még az Ön emlékei között is él, ahogyan gyermekkorában megérkezett az első háziállat a családba, és új barátra lelt személyében. Bár a nézetek igencsak megoszlanak arról, hogy a macska mennyire is hű társa az embernek, de azt hiszem, macskatulajdonosként pontosan tudja, hogy igenis ragaszkodóak ezek a bundás kis lények.

Sokan döntenek úgy napjainkban, hogy egy cicát költöztetnek otthonukba. Ma már az sem akadály, ha nem rendelkezünk kertes házzal, hiszen odafigyeléssel és felelősségtudattal mindent megadhatunk kedvencünknek. Bár a macska kétségtelenül szabadságra született, és minden vágya a kis vadásznak, hogy a zöldben futkározhasson, de ha gyermekkorától kezdve lakásban tartjuk, könnyedén hozzászokik a hámhoz és a benti élet minden kényelméhez.

Természetesen nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a macska egészségére, hiszen ha lakásban tartjuk, a kevés mozgás miatt előfordulhat, hogy felszaladnak rá a kilók. Ésszerű etetéssel, játékkal és rendszeres levegőztetéssel fitt maradhat kedvencünk. Sajnos a városban ezernyi veszély leselkedik rá, és ha nem szeretnénk, hogy egy autó alatt végezze, akkor ne engedjük szabadon! A felelősségteljes állattartás nem azt jelenti, hogy nem adjuk meg a macska számára a szabadságot.

Ha elsősorban kutyapárti, akkor hiába is győzködné akárki, hogy a macska is ragaszkodó lehet, de cicakedvelőként bizonyára jól látja, hogy a független, ám emellett szeretetre és gondoskodásra vágyó négylábú is lehet szabadidejében kedves partnere.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?