Több mint 20 éves internetes portál
Ingatlan — 2014 február 11, 2 333 Megtekintés
Kertépítési házilag – tippek a hangulatos kerthez

Az idei télen nem volt részünk még igazán komoly mínuszokban, és a megszokottól eltérő nappali hőmérsékletek, az itt-ott már rügyező fák is arra emlékeztetnek, hogy bizony a tavasz talán közelebb van, mint azt gondolnánk. A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk a házon kívül, birtokba vesszük a kertet annak minden részével együtt. Fontos tehát, hogy kialakításakor egyéni elképzelésinket juttassuk érvényre, ezt pedig a legkönnyebben úgy oldhatjuk meg, ha magunk vágunk bele a tereprendezésbe, ültetésbe, vagy éppen a kerti tó kialakításába. A kertépítés házilag nem kivitelezhetetlen feladat, ám némi vállalkozó kedvre mindenképpen szüksége lesz hozzá.

Napjainkban minden szükséges eszközt és alapanyagot beszerezhetünk ahhoz, hogy profi munkát végezzünk, a világhálón pedig a legtöbb információt megtaláljuk mind a füvesítéshez, mind a kerti tó házilagos kialakításához. Hasznos, ha időben nekilátunk a munkálatoknak, hiszen ha csak hétvégente van időnk foglalkozni a kerttel, akkor bizony könnyen lehet, hogy egy-másfél hónapot is igénybe vesz a kertépítés házilag. Ez természetesen függ attól is, mekkora terület áll rendelkezésünkre, vagy milyen munkákat szeretnénk mindenképpen elvégezni.

Kezdeti lépésként válasszuk a tereprendezést, gyomok eltávolítását, hogy tiszta környezetben dolgozhassunk. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a végeredmény elképzeléseinknek megfelelő legyen. A térkő, mint burkolóanyag remek választásnak bizonyul, s alapos előkészítéssel mi magunk is megoldhatjuk annak lefektetését. A füvesítendő felületeket mindig locsoljuk alaposan, különben a gyep nem hozza majd azt a formát, amit szeretnénk látni.

A kerti tavak kialakításához választhatjuk a kifejezetten erre a célra kapható műanyag alkalmatosságokat, de a fóliás módszer egyszerűsége mellett is dönthetünk. A szakáruházakban nincs hiány díszítő elemekből, és a szükséges növényeket is szinte bárhol beszerezhetjük. Arra figyeljen, hogy ne közvetlen fa alá telepítse a tavat, különben a víz folyamatosan tele lesz szennyeződésekkel!

Amennyiben automata öntözőrendszert szeretne kialakítani, ahhoz megéri profi cég segítségét kérni, akik a kert egyéni adottságainak, és a növények vízigényének megfelelően oldják meg a helyzetet, hogy Önnek még a locsolással se legyen gondja a jövőben.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?