Több mint 20 éves internetes portál
Ingatlan — 2013 október 11, 3 030 Megtekintés
Kerti tó házilag

Napjainkban egyre több ház kertjét díszíti tó, melyet még látványosabbá tehet dísznövényekkel, valamint halak telepítésével. Természetesen ez utóbbi attól is függ, mekkora vízfelületre gondolt. A kerti tó házilag is egyszerűen kivitelezhető, gyakorlatilag nem is szükségesek hozzá extra szerszámok, csak olyanok, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak. De nézzük most lépésről-lépésre, hogy melyek lesznek a teendői! 

Elsőként határozza meg a tó helyét, méretét! Érdemes úgy gondolkodni, hogy ne lombhullató fa alá kerüljön, de árnyék is vetődjön rá a nap egy részében. Ezt követi a dolog fizikai része, az ásás. Ügyeljen arra, hogy hagyjon úgynevezett ültetőzónákat, ahol elhelyezheti majd a korábban már beszerzett vízi növényeket. A fóliát érdemes rendesen ráhagyni, nem ez a költség fogja földhöz vágni.

A kerti tó házilag történő kialakításakor gyakorlatilag csak a fantáziája szabhat határt annak, hogy milyen is lesz a végső kép. Amire viszont nagyon figyeljen oda, az a tisztításhoz szükséges eszközök beszerzése. A szűrők, algamentesítő készülékek, vízpumpák széles választékával találkozhat a szaküzletekben, ahol a szakemberek minden bizonnyal készségesen segítenek majd a választásban.

Méretes, mély tó esetében halakat is telepíthet, hogy megtöltsék élettel a kert azon részét, mely garantáltan nyugalmat sugároz a tavaszi délutánokon és a nyárestéken is. A kerti tó házilag is kivitelezhető, igazán nem nagy ördöngősség, és sok örömét lelheti benne a kezdetektől.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?