Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 június 16, 2 146 Megtekintés
Kullancs elleni védekezés kutyáknak

A jó idő sokakat csalogat a szabadba, és mi más is lehetne kellemesebb elfoglaltság, mind kedvencünket is magunkkal vinni a kirándulások, túrák helyszínére. Mielőtt azonban útnak indulnak, hasznos tudnia, hogy a kullancs elleni védekezés kutyáknak is rendkívül fontos, hiszen ellenkező esetben akár egészségük is kárát láthatja az óvatlanságnak.

De milyen lehetőségeink is vannak felelős állattartóként, ha szeretnénk, hogy kedvencünk is védelemben részesüljön? A kullancs elleni védekezés kutyáknak legegyszerűbben csepp formájában oldható meg. Az állat testtömegétől függően megválasztott mennyiség akár egy hónapon keresztül is védelmet biztosít, arról nem is beszélve, hogy a bolhák, atkák és szúnyogok sem szívesen környékezik majd meg kedvencünket.

A hagyományosabb módszerek kedvelői választhatnak kullancs elleni nyakörvet, ami azonban kellemetlen szaggal jár. Ha ezt szeretné elhagyni, beszerezhet olyan medált az állat számára, mely mindenféle vegyianyag nélkül fejti ki hatását. A különféle spray-k és samponok is jó választásnak bizonyulhatnak, s segítségükkel az állat fekhelyét is fertőtleníthetjük, hogy a bolhák se térjenek vissza a kutyus bundájába.

A kullancs elleni védekezés kutyáknak legalább olyan fontos, mint a védőoltás, hiszen ahhoz, hogy hűséges társunk sokáig egészségben velünk lehessen, rendkívül lényeges, hogy elkerüljük a kullancs okozta megbetegedéseket. Szánjon időt a megfelelő védelem megtalálására, és adja meg kedvencének azt az odafigyelést, melyet Ön is megkap tőle minden nap!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?