Több mint 20 éves internetes portál
Szórakozás — 2012 december 10, 7 379 Megtekintés
Macska fekhely készítése – olcsó megoldás házilag

A tél beköszöntével még azok a macskák is egyre több időt töltenek a lakás falain belül, akik egyébként a környék csavargóinak számítanak. Ha pedig kis kedvencünket egyébként is szobacicaként neveljük, akkor még fontosabb, hogy legyen egy olyan kis sarok, ahol maximálisan jól érzi magát az apróság. 

Miként már játékvásárlás kapcsán is tapasztalhattuk, hogy a macska nem mindig van elájulva az akár több ezer forintos, kifejezetten az ő számára készített daraboktól, úgy a macska fekhely készítése során sem biztos, hogy favorizálni fogja azt a helyet, amelyet mi kitalálunk számára. Ha azonban belegondolunk, hogy akár több tízezres összegért is beszerezhetnénk macskabútort, akkor máris hasznosabb megoldásnak bizonyul a macska fekhely készítése házilag.

A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, méretre szabhatunk egy kartondobozt, kis belépővel, bélelhetjük szivaccsal, régi pulóverekkel, párnával, de nagyon fontos szempont a tisztíthatóság. A cica rendkívül tiszta állat, és környezetére is igényes. Ha tehát koszosnak véli fekhelyét, könnyen lehet, hogy nem fogja használni azt.

Macska fekhely készítése során bevonhatunk faládát, kosarat is plüsshuzattal, és ha ügyesen dolgozunk, cicánk kedvencévé válhat az elkészült darab. Ha nehezen szokik hozzá, esetleg segíthetjük az állateledel boltokban kapható “szoktató” készítményekkel, macska mentával, mely valóságos afrodiziákumként hat majd kisállatunkra. A méregdrága termékek helyett akár szórakozásképp is elkészíthetjük cicánk új fekhelyét.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?