Több mint 20 éves internetes portál
Utazás — 2012 augusztus 06, 2 589 Megtekintés
Maui, a Hawaii csoda

A Hawaii szigetek pezsgése és különleges hangulata iránt érdeklődve az egyik legjobb választás Maui szigete lehet, ha úgy dönt, hogy nyaralásának idejét hazánktól távol kívánja tölteni. A szigetcsoport második legnagyobbikának fővárosa Kahului, melynek reptere fogadja a turistákkal telt repülőket.

Nem véletlen, hogy Maui lakossága szinte kizárólag a turizmusból él, hiszen olyan széles kínálattal várják a látogatókat, melyben mindenki megtalálja az érdeklődési körének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Maui a sportolási lehetőségeivel, a pazar természeti környezettel, körülbelül nyolcvan strandjával és botanikus kertjével felejthetetlen élményt kínál a pihenésre vágyóknak. A szálláshelyek tekintetében éppúgy megtalálhatóak a luxusszínvonalat képviselő szállodák, mint a kisebb, otthonosabb helyek. Hasonló a helyzet a strandok tekintetében is, hiszen mind a vadregényes tájak, mind a jól kiépített partszakaszok iránt rajongól találnak kedvükre valót a fürdőzéshez.

A Haleakala vulkán megtekintése mellett semmiképpen nem szabad elmulasztania a csodás napfelkeltét, valamint a sziget nemzeti parkja által kínált szépségeket. A Molokili kráter elsősorban a búvárkodás szerelmeseinek a paradicsoma, hiszen egyedülálló növény-, és állatvilággal várja a víz alatti világ felfedezésére vágyókat.

A trópusi esőerdőn keresztül vezető kacskaringós út, a kis templomok látványa, a helyben készített kézműves remekművek és a sziget ínycsiklandó gasztronómiája, a számos tenger gyümölcseiből készített finomság csak néhány a további turisztikai kínálatból, melyekért érdemes felkeresni Maui szigetét.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?