Több mint 20 éves internetes portál
Ingatlan — 2014 február 09, 2 571 Megtekintés
Mennyibe kerül a mediterrán térkő?

Bár az időjárás még nem kedvez a kertépítési munkálatoknak, de sokan már a téli időszakban szeretnek azon gondolkodni, hogy miként alakítják majd ki a ház körüli területet. Napjainkban nem csak a kerti tó örvend nagy népszerűségnek, hanem a térkővel történő burkolás is. Számos előnye közül csak egy az általa tartogatott izgalmas lehetőségek, hiszen gyakorlatilag csak fantázia kérdése, hogy milyen mintában és színösszeállításban kerül lefektetésre az. A mediterrán stílusúak különösen keresettek, hiszen remekül illeszthetőek a legtöbb színhez, és otthonos hangulatot kölcsönöznek a kertnek.

S hogy mit burkolhatunk térkővel? Gyakorlatilag a kertben levő összes felületet, hiszen remekül használható parkolók, teraszok, kerti járdák, pihenők, vagy éppen sétányok és autóbejárók esetében is. Természetesen arra mindenképpen oda kell figyelni a választásnál, hogy a garázs előtti terület, a kocsibehajtók esetében nagyobb terhelésnek van kitéve a burkolat, így ezen helyekre javasoljuk a vastagabb változatok beszerzését. Az árak ettől függően is alakulnak, nyilvánvaló, hogy a vastag, 8 centiméteresekért többet kell majd fizetnünk, mintha csak a kerti utak kialakításához szükséges változatokat vennénk igénybe.

A mediterrán stílus egyébként nagyon kedvelt manapság, ugyanis azt a délies hangulatot varázsolják a kertbe, melyet talán olasz, vagy görög nyaralásunk során már átéltünk. Remekül kombinálható ez a burkolóanyag típus cserepes növényekkel, s jó ízléssel, valamint a megfelelő kiegészítőkkel valóban mediterrán jelleget ölthet a ház körüli övezet.

A térkővel történő burkolás előtt mindenképpen el kell döntenie, hogy a hagyományos stílusjegyeket részesítené előnyben, vagy többféle, változatos színvilágban szerezné be a burkolóanyagot. A szíves változatok kétségkívül többe kerülnek, de a négyzetméterárak ekkor sem haladják meg a 3-4000 forintot. A térkőgyár weboldalán található árak minden bizonnyal elnyerik majd tetszését, hiszen akciós ajánlatokkal igyekeznek az érdeklődők kedvében járni.

Szánjon időt már most arra, hogy átgondolja, miként fog kinézni otthonának az a területe, ahol kétségkívül sok időt tölt majd barátaival, és családjával a szabadidőben. Válassza burkolásra a mediterrán térkövet, mellyel garantáltan nem fog mellélőni a kert kialakítása során!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?