Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 december 20, 4 186 Megtekintés
Mennyibe kerül az öntapadós tapéta és melyik a legolcsóbb?

Napjainkban sokan ismerik az öntapadós tapéták és fóliák nyújtotta előnyöket, és egyre többen döntenek úgy, hogy lakásuk, vagy a bútorok felújításakor e praktikus és kényelmes megoldást választják. Mindegy, hogy a fürdőszoba oda illő mintázatokkal való ellátásáról van szó, vagy éppen a gyerekszobába keres valamilyen kreatív lehetőséget a falfirkák elkerülésének céljából, az öntapadós változatok kitűnő döntésnek bizonyulnak. Például a táblafóliás öntapadó tapétára krétával is lehet írni (és persze lemosható), így garantáltan gyermeke kedvencévé válik majd a bútorra, falra is felragasztható típus.

Természetesen a felhasználási terület nem merül ki a gyermekszoba esetében. Régi bútorait szeretné újjá varázsolni? Polcrendszereit dobná fel olyan mintákkal, melyek közel állnak Önhöz, és szívesen látná ezeket nap mint nap? Esetleg rusztikus hangulatot varázsolna a nappaliba, hálószobába? A különféle mintákkal, színekkel, és hatásokkal beszerezhető öntapadó tapéták, valamint fóliák minden igényt kielégítően állnak rendelkezésre, hogy olcsón, egyszerűen és gyorsan újíthassa fel otthonát, vagy tüntethesse el a kisebb hibákat a bútorokon, berendezési tárgyakon.

Felmerül a kérdés, hogy a korszerű és egyszerűen használható megoldás tulajdonképpen mennyibe is kerül. Mindegy, hogy webáruházon keresztül rendel, vagy a szaküzletekben való nézelődést kedveli, vásárolhat tekercsben, de akár kimérve is. Így ha kevés alapanyagra lenne szüksége, de például többféle árnyalatban, akkor nem szükséges megvennie az egész tekercset.

Mérettől és mintázattól függően alakulnak az árak, az egyszerűbb változatokból 45cm*2m-es darab például már pár ezer forintért megvásárolható, de ha az egész falat öntapadós tapétával szeretné burkolni, erre is meg van a lehetősége, és mégsem kell mélyen a zsebébe nyúlnia. 10-12 000 forintért 15 méteres hosszúságot kaphat, melynek felhelyezése is rendkívül könnyű.

A méret megválasztásakor mindenképpen figyeljen oda a ráhagyásokra, így nem fordulhat elő, hogy az utolsó centiméterekre nem marad elegendő tapéta. Felejtse el a bonyolult felhelyezési módszereket és a ragasztóanyagokkal való bajlódást! Odafigyeléssel és némi segítséggel pillanatok alatt újjá varázsolhatja a lakás falait. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az öntapadós fóliák is, melyeket ablakokra, ajtókra is remekül használhat.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?