Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 október 19, 3 234 Megtekintés
Mi az a Kettlebell edzés és van-e zsírégető hatása?

A Girya egy tradicionális orosz vas súlyzó, mely ismertebb nevén Kettlebell golyóként szolgálja az izomépítést, és ezzel egyidejűleg a rendkívül hatékony zsírégetést. A vele történő edzés egyszerű gyakorlatokból áll, melyeket különféle nehézségi szinten és ismétlésszámban végezhetünk edzettségtől és a kitűzött céloktól függően. De miben is rejlik az eszköz ereje, és várható-e fogyás tőle? – teszi fel a kérdést Dr. Tihanyi.

A Kettlebell golyókkal történő mozgás mindazok számára ideális választásnak bizonyul, akik formálódni, szálkásodni, izmosodni, és fogyni szeretnének. Az izomtömeg növelésével egyértelműen gyorsul az anyagcsere, és az elraktározott  zsírt is könnyebben bontja majd le a szervezet. A megfelelő táplálkozással kiegészítve látványos, gyors eredmények várhatóak tőle – akár zsírégetés terén is.

A súlyokkal történő edzéstől sokszor megijednek a nők, és attól tartanak, hogy férfiasan kidolgozott testük lesz tőle. A tévhitet végre ideje lenne eloszlatni, hiszen a női izmok formálhatósága nagyrészt eltér a férfiakétól. Amit nyerhetnek a hölgyek a Kettlebell használatával, azok a formás idomok, a karcsú vonalak, feszesség és fittség. 

A mozgásforma nem új keletű, már régóta használják az eszközt a testformálás terén. A pontosan elvégzett gyakorlatok gondoskodnak arról, hogy ne sérülhessenek le a Kettlebell szerelmesei, és gyorsan megtapasztalják azokat a pozitívumokat, melyek kétségtelenül együtt járnak az edzéssel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelően összeállított Kettlebell edzésterv képes a konditermi edzéseket is helyettesíteni. 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?