Több mint 20 éves internetes portál
Ingatlan — 2013 június 29, 2 221 Megtekintés
Mik az utóbbi év öntözéstechnikai újításai?

Az egyes korszerű berendezések, a fűtéstechnika, vagy az energiatakarékos napkollektorok és bizonyos modern öntözéstechnikai rendszerek elképesztő fejlődésen mentek keresztül, így otthonunk egyetlen pontján sem kell nélkülöznünk a kényelmes megoldásokat. A kert kialakítása során mindenképpen érdemes automata öntözőrendszer mellett letennie voksát, hiszen így egyszerűen pontot tehet a rendszeres vízellátás problémájának végére.

A házilagos megoldások már egy ideje a múlthoz tartoznak, ugyanis a hozzáértő szakemberek korrekt áron vállalják a rendszer kiépítését, mely azután víztakarékos módon, a régió időjárási sajátosságaihoz, valamint a kert adottságaihoz alkalmazkodva látja el a növényeket a kellő nedvességgel.

A fejlődés ezen a területen is folyamatos, így ma már a legkorszerűbb fúvókákkal, szórófej házakkal és mikro szórófejekkel ellátott termékek vásárolhatóak, melyek segítségével egyszerű szabályozni a felhasználandó vízmennyiséget. A  helyi igényeknek megfelelően megválasztott nedvesség nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a növények és a gyep a lehető legszebben fejlődjenek.

A speciális vezérlők ma már esőérzékelővel ellátottak, hogy csak akkor induljon be a locsolás, ha arra valóban szükség van. A tetszőleges szórási sugár és az öntözési szögtartomány megválasztására is alkalmas fúvókák nem csak magánszemélyeknek ajánlottak, hanem akár a parkgondozás feladatai is könnyedén elláthatóak segítségükkel. Napjaink rohanó élettempója, és az otthon felértékelődött szerepe mellett hasznos választás lehet a folyamatosan egyre jobb minőséget képviselő automata öntözőrendszerek kiépíttetése.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?