Több mint 20 éves internetes portál
Utazás — 2016 április 06, 4 763 Megtekintés
Mit pakoljak be? Csomagolási tippek utazáshoz

Utazás, nyaralás előtt lázban ég az egész család. A gyerekek az izgalomtól, a várakozástól, a szülők, főként az anyuka pedig a készülődéstől, a csomagolástól. Az utazás előtt pár nappal csak ezen jár a gondolatunk: Mit pakoljak be? Mi menjen a bőröndbe? Nem kicsi és nem is egyszerű feladat.
Ebben adnak segítséget ezek a csomagolási tippek. Ilyenkor is fontos az előregondolkodás és a tervezés. Megkönnyíti a dolgunkat, ha listát készítünk arról, mire lesz szükségünk az utazáshoz.
Mit pakoljak be? Első lépés az iratok megléte, ezek nélkül sose induljunk sehová. Emellett az időjárásnak, a programnak, az úti célnak megfelelő ruházat kiválasztása következik. Ahány napra utazunk, annyi ruha, fehérnemű, de legyen a bőröndbe fürdőruha, télen sál, sapka, kesztyű, papucs. Még ha meleg az idő, akkor is készüljünk legalább egy melegebb ruhadarabbal, illetve legyen nálunk egy váltás cipő (túrázós, kirándulós programnál elengedhetetlen).
Nem maradhatnak le a listáról a személyi higiéniás dolgok: zsebkendő, tusfürdő, fogkrém, fogkefe, kézfertőtlenítő/nedves törlőkendő, törölköző, hajszárító, valamint itt emelném ki a sebtapaszt, gézt, fájdalomcsillapítót, egyéb egészségügyi kellékeket. Hasznos, ha van nálunk telefontöltő, esetleges hosszabb (10-12 órás) buszút esetén egy takaró, innivaló, valami harapnivaló.
Ezeket a dolgokat tételesen vezessük fel egy papírra, akkor kicsi az esélye annak, hogy valamit elfelejtünk.
Nem szabad az utolsó percre hagyni a pakolást, akár indulás előtt 2-3 nappal már rendszerezhetjük a csomagolásra váró dolgokat az elkészített lista alapján és amit betettünk a bőröndbe, azt pipáljuk. És ha mindenhol pipa van, akkor kicsi az esélye, hogy otthon hagyunk valamit. Így az utazás előtti este nyugodtan telhet.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?