Több mint 20 éves internetes portál
Autó — 2014 július 09, 3 298 Megtekintés
Motorgumi szerelés

A motorgumik cseréjére, a motorgumi szerelés aktuálissá válására két okból kerülhet sor. Vagy a defekt során elszenvedett sérülések teszik lehetetlenné a további használatot, vagy a gumi természetes elöregedése miatt célszerű felkeresni a szakembert. Az abroncsokat egyébként úgy gyártják, tervezik, hogy a biztonságos közlekedést támogató tulajdonságaikat megőrizzék teljes élettartamuk alatt. Mivel azonban a gumi idővel elöregedik, így nyilvánvaló, hogy egy idő után nem látja el maximálisan a rá szabott feladatokat.

Tömlővel szerelt abroncs esetében, ha defekt következik be,  az abroncs kiszerelése után a szakemberek átvizsgálják annak felületét, majd a sérülést okozó tárgy behatolási helyének megállapítása után következhet a foltozás. Egy abroncsot csak egyszer ajánlott javíttatni, de ha már egyébként is régi, akkor javasolni szokták a hozzáértők a cserét a motorgumi szerelés alkalmával. 

Gyakran feltett kérdés, hogy lehetséges-e ebben ez esetben a javítás, vagy kizárólag a csere jelenthet megoldást. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyedül abban az esetben érdemes javítani a tömlő nélküli abroncsot, ha a lyuk a futófelületre merőlegesen helyezkedik el. Minden más alkalommal a javítás hatékonyságához, és a további biztonságos közlekedéshez erős kétségek fűzhetőek.  A leggyakrabban defektet okozó nagyméretű üvegek, lemezek alapvetően károsítják a gumi anyagát, és általában mély sebet ejtenek rajta.

Ha a motorozáshoz használt kedvenc járgányról van szó, egyértelmű, hogy mihamarabb szeretné tökéletes állapotban viszontlátni kedvencét. Az új abroncs felszerelése, vagy a meghibásodott javítása kapcsán is lényeges, hogy a munkának mihamarabb a végére érjenek a szakemberek. Ennek érdekében érdemes olyan szakműhely és csapat mellett letennie a voksát, amely hatékonyan, megbízhatóan, és lehetőség szerint elérhető áron dolgozik. Minőségi motorgumik választásával hosszú ideig újra gondtalanul közlekedhet majd az utakon.

 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?